Op 12 mei vond alweer de 12e NIDV-DMO Regiosessie plaats, dit keer dus bij het bedrijf Van Halteren in Zwolle. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast Hans Dussel Directeur Inkoop van de Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig plv Directeur Inkoop (Roos Wijman) en Kol Bas van den Berg van de Directie Wapensystemen en bedrijfsvoering.

Met enig lawaai vanuit de testbedruimte werd een grote Defensie dieselmotor opgestart door het Van Halteren werkplaatsteam. Hiermee werd op ludieke wijze de start van de 1 op 1 gesprekken tussen een achttal NIDV bedrijven en de DMO top aangekondigd. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen waarbij ook MINEZK/CMP en de Politie zijn aangesloten.

Het ochtendprogramma omvatte een uitgebreide presentatie van gastheer Izaak Veerman (CEO van Halteren) en dhr Jan Christiaan Dicke van het Commissariaat Militaire Productie en Hans Dussel van DMO. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Eekels Technology,  Exakt Fijnmechanika, SDD, Mogema, DEMCON, PM Aerotec en Remtech.  In het middagprogramma vonden de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

Daarnaast werd een uitgebreide rondleiding georganiseerd over de werkplaatsen door het gastbedrijf Van Halteren. Ook voor hen dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen