Op 12 mei vond alweer de 12e NIDV-DMO Regiosessie plaats, dit keer dus bij het bedrijf Van Halteren in Zwolle. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast Hans Dussel Directeur Inkoop van de Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig plv Directeur Inkoop (Roos Wijman) en Kol Bas van den Berg van de Directie Wapensystemen en bedrijfsvoering.

Met enig lawaai vanuit de testbedruimte werd een grote Defensie dieselmotor opgestart door het Van Halteren werkplaatsteam. Hiermee werd op ludieke wijze de start van de 1 op 1 gesprekken tussen een achttal NIDV bedrijven en de DMO top aangekondigd. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen waarbij ook MINEZK/CMP en de Politie zijn aangesloten.

Het ochtendprogramma omvatte een uitgebreide presentatie van gastheer Izaak Veerman (CEO van Halteren) en dhr Jan Christiaan Dicke van het Commissariaat Militaire Productie en Hans Dussel van DMO. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Eekels Technology,  Exakt Fijnmechanika, SDD, Mogema, DEMCON, PM Aerotec en Remtech.  In het middagprogramma vonden de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

Daarnaast werd een uitgebreide rondleiding georganiseerd over de werkplaatsen door het gastbedrijf Van Halteren. Ook voor hen dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws