Op 12 mei vond alweer de 12e NIDV-DMO Regiosessie plaats, dit keer dus bij het bedrijf Van Halteren in Zwolle. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast Hans Dussel Directeur Inkoop van de Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig plv Directeur Inkoop (Roos Wijman) en Kol Bas van den Berg van de Directie Wapensystemen en bedrijfsvoering.

Met enig lawaai vanuit de testbedruimte werd een grote Defensie dieselmotor opgestart door het Van Halteren werkplaatsteam. Hiermee werd op ludieke wijze de start van de 1 op 1 gesprekken tussen een achttal NIDV bedrijven en de DMO top aangekondigd. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen waarbij ook MINEZK/CMP en de Politie zijn aangesloten.

Het ochtendprogramma omvatte een uitgebreide presentatie van gastheer Izaak Veerman (CEO van Halteren) en dhr Jan Christiaan Dicke van het Commissariaat Militaire Productie en Hans Dussel van DMO. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Eekels Technology,  Exakt Fijnmechanika, SDD, Mogema, DEMCON, PM Aerotec en Remtech.  In het middagprogramma vonden de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

Daarnaast werd een uitgebreide rondleiding georganiseerd over de werkplaatsen door het gastbedrijf Van Halteren. Ook voor hen dus weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-03-2023

NATO Investment Fund komt mogelijk naar Amsterdam

De militaire alliantie beslist volgens betrokkenen vrijdag of het Nato Investment Fund voor start-ups naar de hoofdstad komt. Het zou een belangrijke stimulans voor de Nederlandse techsector kunnen zijn, als het doorgaat.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-03-2023

Innovatiemissie naar Frankrijk met RVO

Een Nederlandse delegatie van Defensie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het gouden ecosysteem voor Defensie en Veiligheid is tot vandaag te gast in Parijs op de EDF-Innovatiemissie, met als gastheer het Agence de l’innovation de défense. Met 100 aanwezigen uit Nederland en Frankrijk zet de samenwerking hier nieuwe stappen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws