Met het geluid van vliegtuigmotoren op de achtergrond heeft op 7 oktober op de vliegbasis Leeuwarden de jaarlijkse NIFARP-bijeenkomst plaatsgevonden.

Programma

Tijdens dit evenement hebben de deelnemers tijdens het plenaire deel kunnen luisteren naar de presentaties van Michiel van der Maat, voorzitter van het NIFARP-bestuur, over de laatste ontwikkelingen en de status van het F35 programma. Egbert Smit (NLR)  heeft met de aanwezigen zijn ervaringen gedeeld over zijn verblijf bij Lockheed Martin in Fort Worth in de afgelopen jaren en aangegeven wat de vertegenwoordiger op locatie betekent voor de Nederlandse overheid en DVI. Dik Verduijn en Anneke Donker, beiden van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, hebben het programma en de ontwikkelingen vanuit het perspectief van hun ministerie toegelicht. Rene de Koning van One Logistics was de laatste spreker, in een boeiend betoog heeft hij iedereen deelgenoot gemaakt van de totstandkoming en het opereren van zijn bedrijf op de Vliegbasis Woensdrecht.

322 Squadron

Een bezoek aan het 322 Squadron mocht natuurlijk niet ontbreken, door “Plebs”, de squadroncommandant, zijn we bijgepraat over de F35. Dit was een echt hoogtepunt, velen hebben hier jarenlang aan gewerkt en kennen het vliegtuig alleen maar van papier en vanuit de media. Het was dan ook bijna voor iedereen de eerste keer dat we een F35 van zo dichtbij mochten aanschouwen. Na afloop van de dag was iedereen laaiend enthousiast over deze dag en konden we met een zeer tevreden gevoel huiswaarts keren.

Laatste nieuws

Nieuws: 23-09-2021

Industrieel success F-35 zet door

Met de 22e voortgangsrapportage over het project Verwerving F-35 geeft het kabinet een positieve ontwikkeling aan in de waarde van de afgesloten productieovereenkomsten en de gerealiseerde omzet. Het betekent een voortzetting van de lijn zoals deze zich al een aantal jaren voordoet.
NIFARP|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 17-06-2021

Nieuwe afspraken F-35

De staatssecretaris van Defensie gaat een nieuw Memoranda of Understanding (MoU) aan met de partnerlanden binnen het F-35 programma. Deze overeenkomst staat bekend als de Production Sustainment and Follow-on Development Memorandum of Understanding (PSFD MoU) die de huidige vervangt. Daarin staan afspraken over het F-35 programma om de productie en de inzet van het F-35 jachtvliegtuig op doelmatige en doeltreffende wijze in te richten en over de financiële, contractuele en industriële verplichtingen. De Nederlandse industrie is sinds het begin betrokken bij het F-35 project. Het heeft zich verenigd in het NIFARP.
NIFARP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 04-06-2021

Contour Advanced Systems tekent F-35-contract met DMO

Om F-35 vliegers tijdens uitzendingen en oefeningen van de juiste info voorzien, zijn er specifieke containers nodig. Ze komen eraan. Vliegbasis Leeuwarden krijgt deze zomer de eerste exemplaren. Ze voorzien in werkplekken met ICT-systemen om buiten de vliegbasis te opereren. De containers worden geleverd door NIDV-deelnemer Contour Advanced Systems, uit Varsseveld. Op 4 juni tekenden de directeur DMO vice admiraal Arie Jan de Waard en directeur Contour Wim Tijsterman op locatie het bijbehorende contract.
NIFARP|Defensie|Industrie Nieuws