In 2021 hebben 26 nieuwe bedrijven zich aangesloten bij de NIDV. Op woensdag 16 februari vond een kennismakingsbijeenkomst plaats voor deze nieuwe deelnemers aangevuld met nieuwe contactpersonen van reeds aangesloten NIDVbedrijven.

Tijdens deze bijeenkomst is onder meer nader kennisgemaakt met de NIDV’s business development managers die uitleg gaven over hun portefeuille en lopende defensieprojecten. Ook kwamen onderwerpen als het Europees Defensiefonds (EDF) en Industriële Participatie (IP-beleid) uitgebreid aan bod.

Communicatie via Platformen 

Waarborgen, specialismes, en zorgvuldige procescontrole maken zakendoen met Nederlandse defensie-en veiligheidsorganisaties en overheden een zaak van lange adem. Des te belangrijker dat nieuwe leden direct worden bijgespijkerd. “Kansen pakken we samen”, stelde Peter Huis in ’t Veld over het werkveld. Ook hielp de bijeenkomst deelnemers te anticiperen op zorgplicht, compliance, en duurzaamheid. Aan oplossingen geen gebrek: niet alleen de platforms per specialisme en beleidsdomein bieden steun, ook het netwerk zelf werd verrijkt, van ontwerp tot onderhoud, van kwaliteitskeuring tot trade compliance. 

Deelname aan NIDV events 

NIDV organiseert meer dan 35 events per jaar. Waar moet een nieuwe deelnemer dan beginnen en bestaat er al een gerichte focus per domein of platform? Is er al nagedacht over de zogenaamde stip op de horizon voor het genereren van meer toekomstige business? Allereerst gaat het er om meer structuur aan te brengen in de contacten met Defensie en Politie en overige stakeholders. Daarnaast is het van belang om ook de overige NIDV bedrijven (184 in totaal) beter te leren kennen. Dit kan uiteraard het best door aanwezig te zijn op de vele NIDV events.

Met de kennismakingbijeenkomst is de eerste stap gezet om de nieuwe deelnemers op weg te helpen om uiteindelijk het maximale uit hun NIDV-deelnemerschap te halen. “Je haalt hier het meeste uit je contacten”, aldus APP’s Lex Hassig toen we vroegen waarom zijn bedrijf nu al ruim vier jaar deelneemt. Bedrijven op de gastenlijst: 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws