Met een bezoek aan het hart van het Rotterdamse havengebied in Schiedam heeft voorzitter NIDV Angelien Eijsink haar licht opgestoken bij familiebedrijf Huisman Equipment.

Na de kennismaking met CEO David Roodenburg is gesproken over de positie van de maritieme sector in Nederland. Huisman behoort wereldwijd tot de top drie van kranenbouwers, is wereldleider op het gebied van pijplegsystemen voor extreem diepe zeeën, en levert boorinstallaties, lieren, scheepsontwerpen en speciale projecten. Het wereldwijde bedrijf wil zich sterk maken voor een zo groot mogelijke betrokkenheid van de Nederlandse maritieme industrie bij de vervanging van de onderzeeboten van de Walrusklasse, en oriënteert zich op haar eigen rol daarbij. Een korte blik in de 66 meter hoge productiehal completeert het bezoek.

 

 

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws