Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.

Gestart werd met key notes van de National Armamant Directors van België en Luxemburg en een Nederlandse vertegenwoordiger van de Defensie Staf die betrokken is geweest bij de space visie van Nederland. Nadat de visies van de drie landen is gedeeld werd ingegaan op de Europese programma’s waaronder het EDF. In de middag vond matchmaking plaats waarin de aanwezigen met elkaar van gedachte konden wisselen. De samenwerking tussen de BENELUX landen zal in juni een vervolg krijgen tijdens de Paris Airshow in LeBourget. Geïnteresseerde industrieën in Nederland kunnen zich hiervoor aanmelden bij de Business Development Manager Lucht van het NIDV.

Laatste nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 23-02-2023

Govsatcom conferentie Luxemburg: veilig in en vanuit de ruimte

Deelnemers van de NIDV zijn vandaag te gast in Luxemburg op de Government Satellite Communications Conference 2023. Met 500 gegadigden uit de Europese en NAVO-ruimtevaartinstellingen-en industrie biedt ze een goede gelegenheid om Nederlandse topkennis met nieuwe partners in contact te brengen. De conferentie krijgt daarom opvolging met de BeNeLux Defence Space Industry Day. 
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-12-2022

Satelliet brik-II krijgt broertjes: Nederlands-Noorse lancering MilSpace 2 nadert

Na een Ruimte Agenda en Innovatie Competitie sluit Defensie een ware Spaceweek af met een Memorandum of Understanding met Noorwegen. Binnen een paar weken lanceren de partnerlanden twee identieke nanosatellieten, Huygens en Birkeland. NLR en TNO werken samen met Noorse tegenpool FFI en het Litouwse Nanoavionics, en geven zo weer waartoe overheid, onderzoek, en onderneming samen toe in staat zijn in de Gouden Driehoek. De behoefte, “het opsporen van (scheeps)radarsignalen onder alle weersomstandigheden” is niet de enige kritieke informatie waarover Defensie moet beschikken, en de sector staat dan ook klaar voor de verdere uitwerking van dit nieuwe handelingsdomein.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Algemeen