NIDV Regiodag

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer KLM Engineering & Maintenance in Schiphol-Oost met deelname van bedrijven uit de regio Noord/Zuid Holland. Een uitgebreid team van de Defensie Materieels Organisatie (DMO) was aanwezig evenals vertegenwoordigers van MINEZK/CMP en de Politie. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1 op 1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

 

NIDV Regiodag Maart

Op 1 maart vond alweer de 17e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij KLM in Schiphol-Oost. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO-top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast delegatieleider Schout bij Nacht Jan Willem Hartman (Plv Directeur DMO) was in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop Mw Roos Wijman en Kolonel Jan Verhulst (CLSK, Dir Materiele Instandhouding)

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB-bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte presentaties van gastheren Phil Schrijvers en Franck Coesel (KLM),  dhr Jan Christiaan Dicke Commissaris Militaire Productie en Plv Directeur DMO SBN Jan Willem Hartman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: RHEA Group (Leiden), Accenture (Amsterdam), Marshall Netherlands (Valkenburg), National Air Cargo (Schiphol), Optics11 (Amsterdam), Unica Datacenters (Amsterdam), XYREC (Schiphol) en Epicflow – Glow management Nederland (Zeewolde). Na de rondleiding over de werkplaatsen in Hangar 73 van het Regional Jet Center bij de KLM vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

NIDV Regiodag Maart

KLM Engineering and Maintenance

KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) is de onderhoudsdivisie van KLM, met als hoofdvestiging Schiphol. Samen met Air France Industries (AFI) is het een integraal onderdeel van Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M), een wereldwijd toonaangevende MRO (Maintenance Repair & Overhaul) leverancier in de vliegtuigonderhoudsindustrie. Het wereldwijde netwerk van AFI KLM E&M biedt op maat gemaakte, snelle en kosteneffectieve diensten.

In Hangar 73 op Schiphol-Oost biedt het Regional Jet Center hoogwaardige “Line Maintenance” onderhoudsdiensten op Embraer vliegtuigen. Ons team van 220 opgeleide professionals is sterk toegewijd om voor onze klanten de hoogst mogelijke vloot-beschik­baarheid te realiseren. We hebben meerdere shops ter ondersteuning van de onderhouds­­­werkzaamheden. Regional Jet Center is ISO 14001 gecertificeerd voor haar milieuzorgsysteem. https://www.rjc.nl/nl/

Zo vormde de regiodag voor gastheer KLM dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf op locatie Regional Jet Center te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen