NIDV Regiodag

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer KLM Engineering & Maintenance in Schiphol-Oost met deelname van bedrijven uit de regio Noord/Zuid Holland. Een uitgebreid team van de Defensie Materieels Organisatie (DMO) was aanwezig evenals vertegenwoordigers van MINEZK/CMP en de Politie. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1 op 1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.

 

NIDV Regiodag Maart

Op 1 maart vond alweer de 17e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij KLM in Schiphol-Oost. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO-top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast delegatieleider Schout bij Nacht Jan Willem Hartman (Plv Directeur DMO) was in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop Mw Roos Wijman en Kolonel Jan Verhulst (CLSK, Dir Materiele Instandhouding)

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB-bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte presentaties van gastheren Phil Schrijvers en Franck Coesel (KLM),  dhr Jan Christiaan Dicke Commissaris Militaire Productie en Plv Directeur DMO SBN Jan Willem Hartman. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: RHEA Group (Leiden), Accenture (Amsterdam), Marshall Netherlands (Valkenburg), National Air Cargo (Schiphol), Optics11 (Amsterdam), Unica Datacenters (Amsterdam), XYREC (Schiphol) en Epicflow – Glow management Nederland (Zeewolde). Na de rondleiding over de werkplaatsen in Hangar 73 van het Regional Jet Center bij de KLM vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

NIDV Regiodag Maart

KLM Engineering and Maintenance

KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) is de onderhoudsdivisie van KLM, met als hoofdvestiging Schiphol. Samen met Air France Industries (AFI) is het een integraal onderdeel van Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M), een wereldwijd toonaangevende MRO (Maintenance Repair & Overhaul) leverancier in de vliegtuigonderhoudsindustrie. Het wereldwijde netwerk van AFI KLM E&M biedt op maat gemaakte, snelle en kosteneffectieve diensten.

In Hangar 73 op Schiphol-Oost biedt het Regional Jet Center hoogwaardige “Line Maintenance” onderhoudsdiensten op Embraer vliegtuigen. Ons team van 220 opgeleide professionals is sterk toegewijd om voor onze klanten de hoogst mogelijke vloot-beschik­baarheid te realiseren. We hebben meerdere shops ter ondersteuning van de onderhouds­­­werkzaamheden. Regional Jet Center is ISO 14001 gecertificeerd voor haar milieuzorgsysteem. https://www.rjc.nl/nl/

Zo vormde de regiodag voor gastheer KLM dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf op locatie Regional Jet Center te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de DMO.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws