Raymond Knops treedt per 1 april 2023 aan als voorzitter van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV).

Uit eigen ervaring weet ik dat vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn én dat er zonder industrie geen veiligheid is. De hoogwaardige en innovatieve bedrijven die zijn aangesloten bij de NIDV zorgen ervoor dat onze mannen en vrouwen van de krijgsmacht met de juiste uitrusting en materieel kunnen worden ingezet. Ik vind het een voorrecht om ook op deze manier bij te dragen aan vrede en veiligheid én het verdienvermogen van de sector. Een goed functionerende Gouden Driehoek is niet alleen in het belang van Nederland. Daarmee wordt ook de Europese Unie én de NAVO versterkt.
Raymond Knops

Knops volgt de huidige voorzitter Hans Hillen op in een tijd dat er op de krijgsmacht, de kennisinstellingen en de defensiesector een groot beroep wordt gedaan. Met zijn jarenlange ervaring als onder meer woordvoerder Defensie in de Tweede Kamer, bewindspersoon van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en voorzitter van het Defence & Security Committee van de Parlementaire Assemblee van de NAVO gaat hij bijdragen aan het herstel van de krijgsmacht en het realiseren van de noodzakelijke investeringen in onze veiligheid.

Het bestuur, de deelnemers en medewerkers van de NIDV wensen hem daarbij veel succes en kijken uit naar de samenwerking.

Binnenkort verschijnt in het NIDV-magazine een interview met Raymond Knops.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws