Raymond Knops treedt per 1 april 2023 aan als voorzitter van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV).

Uit eigen ervaring weet ik dat vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn én dat er zonder industrie geen veiligheid is. De hoogwaardige en innovatieve bedrijven die zijn aangesloten bij de NIDV zorgen ervoor dat onze mannen en vrouwen van de krijgsmacht met de juiste uitrusting en materieel kunnen worden ingezet. Ik vind het een voorrecht om ook op deze manier bij te dragen aan vrede en veiligheid én het verdienvermogen van de sector. Een goed functionerende Gouden Driehoek is niet alleen in het belang van Nederland. Daarmee wordt ook de Europese Unie én de NAVO versterkt.
Raymond Knops

Knops volgt de huidige voorzitter Hans Hillen op in een tijd dat er op de krijgsmacht, de kennisinstellingen en de defensiesector een groot beroep wordt gedaan. Met zijn jarenlange ervaring als onder meer woordvoerder Defensie in de Tweede Kamer, bewindspersoon van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en voorzitter van het Defence & Security Committee van de Parlementaire Assemblee van de NAVO gaat hij bijdragen aan het herstel van de krijgsmacht en het realiseren van de noodzakelijke investeringen in onze veiligheid.

Het bestuur, de deelnemers en medewerkers van de NIDV wensen hem daarbij veel succes en kijken uit naar de samenwerking.

Binnenkort verschijnt in het NIDV-magazine een interview met Raymond Knops.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen

Nieuws: 08-05-2024

Actualiseren Defensie Materieel Proces (DMP)

De kamer heeft eind 2022 gevraagd naar het vergroten van wensbaarheid van het “voorzien-in” proces. Hierop is het DMP geactualiseerd. Ook is het verzendmoment van het DPO voor het eerst verzet naar 15 mei in plaats van September. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden. Het DMP gaat uit van gefaseerde informatievoorziening door middel van afzonderlijke brieven over materieel en wapensysteem gebonden-IT projecten.

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws