Raymond Knops treedt per 1 april 2023 aan als voorzitter van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV).

Uit eigen ervaring weet ik dat vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn én dat er zonder industrie geen veiligheid is. De hoogwaardige en innovatieve bedrijven die zijn aangesloten bij de NIDV zorgen ervoor dat onze mannen en vrouwen van de krijgsmacht met de juiste uitrusting en materieel kunnen worden ingezet. Ik vind het een voorrecht om ook op deze manier bij te dragen aan vrede en veiligheid én het verdienvermogen van de sector. Een goed functionerende Gouden Driehoek is niet alleen in het belang van Nederland. Daarmee wordt ook de Europese Unie én de NAVO versterkt.
Raymond Knops

Knops volgt de huidige voorzitter Hans Hillen op in een tijd dat er op de krijgsmacht, de kennisinstellingen en de defensiesector een groot beroep wordt gedaan. Met zijn jarenlange ervaring als onder meer woordvoerder Defensie in de Tweede Kamer, bewindspersoon van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en voorzitter van het Defence & Security Committee van de Parlementaire Assemblee van de NAVO gaat hij bijdragen aan het herstel van de krijgsmacht en het realiseren van de noodzakelijke investeringen in onze veiligheid.

Het bestuur, de deelnemers en medewerkers van de NIDV wensen hem daarbij veel succes en kijken uit naar de samenwerking.

Binnenkort verschijnt in het NIDV-magazine een interview met Raymond Knops.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws