Hierbij willen wij u op de hoogte stellen van een nieuwe regeling die vandaag gepubliceerd is, mogelijk is deze regeling aantrekkelijk voor u en uw onderneming.

De regeling is te vinden met deze link.

De regeling dient deelname aan het Europees Defensiefonds te stimuleren. Dit wordt gedaan door middel van twee modules:

  1. Hulp bij positionering voor deelname aan consortia door een deel van de kosten van een consultant te vergoeden (alleen voor MKB);
  2. Cofinanciering bij deelname aan een ontwikkelingsoproep, waarmee een deel van de projectkosten worden gefinancierd wat niet door het Europees Defensiefond vergoed wordt.

Binnen de openstelling van dit jaar zijn alleen aanvragen onder module b mogelijk.

Aanvragen onder module b kunnen voor u en uw onderneming interessant zijn wanneer:

  • U dit jaar nog deelneemt aan een projectvoorstel, dat wil zeggen dat u uiterlijk 9 december een aanvraag doet voor financiering voor een ontwikkelactie vanuit het Defensiefonds;;
  • U geen financiële steun van het ministerie van Defensie ontvangt;
  • U werkt aan een ontwikkelingsoproep (dus geen onderzoeksoproep);
  • Uw onderneming in Nederland gevestigd is;
  • Uw onderneming niet onder controle of invloed staat door een derde of niet-geassocieerd land, tenzij u een goedkeuring hiervoor heeft van Defensie;
  • U zelf een ondernemer bent, dus geen kennis- of onderwijsinstelling.

NB: de regeling is altijd leidend in de voorwaarden. Er wordt dan ook met klem geadviseerd om de regeling te bestuderen. De regeling is te vinden met deze link.

Indien u aan al deze eisen voldoet, dan kunt u voor uw deelname aan het Europees Defensiefonds een subsidie aanvraag doen. Zie voor de specifieke eisen de regeling Stimulering deelname Europees Defensiefonds voor de exacte details en vereisten.

Let op: De tijd voor het aanvragen van deze subsidieregeling is zeer beperkt.

Vanaf 2 december 09.00 uur tot vrijdag 3 december 17.00 uur is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Deze korte openstelling is om te zorgen dat alle aanvragen op tijd behandeld kunnen worden en u de beschikking met opschortende voorwaarden tijdig kan toevoegen aan het projectvoorstel bij het Europees Defensiefonds. U kunt er dus op rekenen dat u uiterlijk 8 december een beslissing ontvangt op uw aanvraag.

Vanwege de korte aanvraagtijd vragen wij u of u deze informatie kan verspreiden met uw Nederlandse consortiumpartners en/of uw netwerk van Nederlandse ondernemers, zodat in een korte tijd zoveel mogelijk kennis wordt genomen van deze regeling.

Morgen (2 december 2021 09.00h) zal er een infowebinar gegeven worden met meer uitleg over deze regeling en over hoe u deze subsidie aan kunt vragen.
Voor deze webinar kunt u zich hier registreren.

Let op: Voor het aanvragen van deze subsidie is een eHerkenning niveau 3 vereist

Heeft u geen eHerkenning niveau 3, maar wilt u wel gebruik maken van deze subsidieregeling, neem dan zo snel mogelijk contact op met victor.hartong@rvo.nl.

Graag zien wij u morgen in onze infowebinar!

Met vriendelijke groet,

Boy Dacier, RVO
Victor Hartong, RVO