Op 30 november vond in Rotterdam Ahoy de Defensiebeurs NEDS plaats, georganiseerd door de NIDV. De beurs waarin onder andere het Nederlandse defensiebedrijfsleven zich presenteert aan een publiek van delegaties van nationale en internationale ministeries van Defensie en krijgsmachtdelen, én aan internationale defensiebedrijven die willen samenwerken. Aan de orde: de uitdagingen en mogelijkheden om de defensie en veiligheid van Nederland en Europa zelfstandig en in NAVO-verband op orde te krijgen.

“Defensie en veiligheid staan aan de basis van democratie, en beschermen haar tegen autocratische regimes”, zo opende gastheer en NIDV-voorzitter Raymond Knops het plenaire ochtendprogramma. Om de achterstallige investeringen in defensie en veiligheid in te halen is gezamenlijke uitvoering en versnelling cruciaal. Staatssecretaris van Defensie Christoph van der Maat onderstreepte de urgentie van versnelling en samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, nationaal en internationaal. Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim gaf in zijn keynote speech aan dat het geopolitieke dreigingsbeeld voor de komende 10 jaar maakt dat we zeer snel moeten opschalen in productie en ontwikkelkracht van de defensie-industrie. Alleen zo kunnen we als Nederland en Europa weer echt geloofwaardige afschrikking creëren. Ook hoofdsponsoren Mats Wicksell (SAAB) en Arnout Damen (DAMEN) gingen in op het thema “Sustainable Security”: zonder security kunnen we geen sustainability-doelen bereiken en uiteindelijk kunnen we zonder de sustainability-doelen ook geen duurzame veiligheid creëren. We dienen volgens hen de defensie samenwerking in Europa verder te verbeteren. Zo kan de beschikbare (industriële) capaciteit beter benut worden en vergroten we de interoperabiliteit.

Wij danken alle standhouders, bezoekers, sprekers en iedereen die heeft bijgedragen aan de succesvolle organisatie van onze beurs in Rotterdam Ahoy.

In cijfers

  • 3.800 bezoekersregistraties,
  • 140 exposanten,
  • delegaties van 30 landen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws