De nieuwe aanscherping van de coronamaatregelen hebben ook voor bedrijven in de Defensie- en Veiligheid impact. Als brancheorganisatie voor Defensie en Veiligheid willen wij onze deelnemers zo goed mogelijk helpen in deze tijden van onzekerheid.

DVI aangemerkt als essentieel

Leveringen aan Nederlandse publieke veiligheidsorganisaties moeten ondanks de (nieuwe) coronamaatregelen zo veel mogelijk doorgaan. Continuïteit is ook van belang voor de toeleveranciers. En ook leveringen vanuit het buitenland aan Nederlandse opdrachtgevers op het gebied van publieke veiligheid mogen niet stoppen. De inzet van Defensie is aangemerkt als een vitaal proces. Defensie heeft een “Kader uitsluiting Defensie-industrie en gerelateerde bedrijven bij een mogelijke Nederlandse lockdown opgesteld. Ook essentiële bedrijven in de defensie- en veiligheidsindustrie kunnen om een uitzonderingspositie vragen als dit nodig is. Nadere informatie hieromtrent volgt spoedig.

Avondklok

Werkgevers kunnen indien nodig hun werknemers toestemming verlenen voor werkzaamheden tijdens de avondklokuren. In het kader van de avondklok die op 23 januari ingaat heeft NIDV inmiddels relevante documenten aan alle deelnemers verzonden.

Coronaloket

Wij herinneren u er aan dat Defensie en de NIDV een coronaloket faciliteren. Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidsindustrie kunnen hier terecht als ze door de coronacrisis bij Defensieprojecten tegen uitdagingen aanlopen. De NIDV fungeert als eerste aanspreekpunt bij het loket, ook voor bedrijven die niet bij de stichting zijn aangesloten. Bedrijven kunnen voor het coronaloket mailen naar office@nidv.eu.

Thuiswerken

De NIDV ondersteunt de oproep van VNO-NCW en het kabinet om zoveel mogelijk vanuit huis te werken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meer informatie op

Rijksoverheid.nl

Inzet investeren

Voor structurele verbetering van de positie van de Nederlandse Defensie- en Veiligheidsindustrie in deze crisis blijft de NIDV zich inzetten om investeringen te verhogen en projecten bij Defensie en Politie naar voren te halen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws