De nieuwe aanscherping van de coronamaatregelen hebben ook voor bedrijven in de Defensie- en Veiligheid impact. Als brancheorganisatie voor Defensie en Veiligheid willen wij onze deelnemers zo goed mogelijk helpen in deze tijden van onzekerheid.

DVI aangemerkt als essentieel

Leveringen aan Nederlandse publieke veiligheidsorganisaties moeten ondanks de (nieuwe) coronamaatregelen zo veel mogelijk doorgaan. Continuïteit is ook van belang voor de toeleveranciers. En ook leveringen vanuit het buitenland aan Nederlandse opdrachtgevers op het gebied van publieke veiligheid mogen niet stoppen. De inzet van Defensie is aangemerkt als een vitaal proces. Defensie heeft een “Kader uitsluiting Defensie-industrie en gerelateerde bedrijven bij een mogelijke Nederlandse lockdown opgesteld. Ook essentiële bedrijven in de defensie- en veiligheidsindustrie kunnen om een uitzonderingspositie vragen als dit nodig is. Nadere informatie hieromtrent volgt spoedig.

Avondklok

Werkgevers kunnen indien nodig hun werknemers toestemming verlenen voor werkzaamheden tijdens de avondklokuren. In het kader van de avondklok die op 23 januari ingaat heeft NIDV inmiddels relevante documenten aan alle deelnemers verzonden.

Coronaloket

Wij herinneren u er aan dat Defensie en de NIDV een coronaloket faciliteren. Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidsindustrie kunnen hier terecht als ze door de coronacrisis bij Defensieprojecten tegen uitdagingen aanlopen. De NIDV fungeert als eerste aanspreekpunt bij het loket, ook voor bedrijven die niet bij de stichting zijn aangesloten. Bedrijven kunnen voor het coronaloket mailen naar office@nidv.eu.

Thuiswerken

De NIDV ondersteunt de oproep van VNO-NCW en het kabinet om zoveel mogelijk vanuit huis te werken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meer informatie op

Rijksoverheid.nl

Inzet investeren

Voor structurele verbetering van de positie van de Nederlandse Defensie- en Veiligheidsindustrie in deze crisis blijft de NIDV zich inzetten om investeringen te verhogen en projecten bij Defensie en Politie naar voren te halen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws