Afgelopen juni heeft het Stichtingsbestuur van de NIDV de oprichting goedgekeurd voor het NIDV-Platform Duurzaamheid, Milieu en Veiligheid (NPDMV), met Jan Terlouw als voorzitter en Paul de Witte als secretaris. Zij hebben de afgelopen maanden bezoeken gebracht aan de bedrijven die kandidaten voor het platformbestuur inbrachten. Op 31 augustus kwamen ze voor het eerst bijeen bij CapGemini in Utrecht Leidsche Rijn.

Op de foto, van links naar rechts:

Achter: Michiel de Vries, ADSE; Chris Poppe, GKN Fokker; Paul de Witte, NIDV; Jan Terlouw, Saab NL; Tom van den Nieuwenhuijzen, Capgemini. Voor: Derek Riezebos, DNV; en Martin Nagelsmit, NLR.

Op 27 oktober wordt de eerste deelnemersbijeenkomst gehouden van 15.00 tot 16.30, met aansluitend een borrel. Geïnteresseerd? mail dan Paul (p.dewitte@nidv.eu) voor een uitnodiging en aanvullende informatie.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-05-2023

PIB Maleisië werpt vruchten af in Langkawi

Tot en met 27 mei vindt in Maleisië de tweejaarlijkse Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) plaats. De NIDV is daar samen met een aantal bedrijven aanwezig in een Nederlands paviljoen en wordt ondersteund door Commandant COMMIT en CMP van EZK. Deze aansprekende beurs kent vele standhouders en bezoekers vanuit de gehele wereld en biedt kansen voor de deelnemende Nederlandse industrie.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-05-2023

NIDV en Defensie trekken samen op bij MVOI-congres

Onder grote belangstelling vond op 22 mei het Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkopen (MVOI)-congres plaats op de Kromhoutkazerne te Utrecht. Na de opening door Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat volgde een paneldiscussie met plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Boudewijn Boots, directeur van Saab Nederland en voorzitter van NIDV-Platform Duurzaamheid Jan Terlouw, en directeur Inkoop van Commando Materieel en IT (COMMIT) Roos Wijman. Na de pauze maakte onder meer de presentatie van Tom Middendorp (de klimaatgeneraal) diepe indruk. Het geheel stond onder de bezielende leiding van moderator luitenant-kolonel Peter de Bok.
NPDMV|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2023

Nederlandse toptech in Noord-Europees verband: een update over NNSC

Een sterke Nederlandse maritieme industriële basis in Europees verband krijgt steeds verder vorm in de samenwerking Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC). Formeel doel: “het versterken van het Noord-Europese Maritieme Ecosysteem door samenwerking tussen landen en bedrijfsleven om beschikbaarheid en voorraad van kritieke technologie voor militair gebruik te waarborgen.” Geen gebrek aan ambitie, hoog tijd voor een korte update.
NMC|Europa|Algemeen