Afgelopen juni heeft het Stichtingsbestuur van de NIDV de oprichting goedgekeurd voor het NIDV-Platform Duurzaamheid, Milieu en Veiligheid (NPDMV), met Jan Terlouw als voorzitter en Paul de Witte als secretaris. Zij hebben de afgelopen maanden bezoeken gebracht aan de bedrijven die kandidaten voor het platformbestuur inbrachten. Op 31 augustus kwamen ze voor het eerst bijeen bij CapGemini in Utrecht Leidsche Rijn.

Op de foto, van links naar rechts:

Achter: Michiel de Vries, ADSE; Chris Poppe, GKN Fokker; Paul de Witte, NIDV; Jan Terlouw, Saab NL; Tom van den Nieuwenhuijzen, Capgemini. Voor: Derek Riezebos, DNV; en Martin Nagelsmit, NLR.

Op 27 oktober wordt de eerste deelnemersbijeenkomst gehouden van 15.00 tot 16.30, met aansluitend een borrel. Geïnteresseerd? mail dan Paul (p.dewitte@nidv.eu) voor een uitnodiging en aanvullende informatie.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 03-06-2024

NL EASP AIR voor 4e keer contract toegewezen door Frontex EU Grens- en Kustwacht

Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarige, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-05-2024

Noodzakelijke opschaling vraagt om passende maatregelen

Het ministerie van EZK voor tweejaarlijks een onderzoek uit naar de omvang, structuur en kennis van de NLDTIB. Berenschot heeft dit onderzoek begin 2024 uitgevoerd, en het rapport daarvan is 27 mei naar de Tweede Kamer gestuurd.  Belangrijke nieuwe thema’s in dit onderzoek waren groeiverwachtingen, opschalingsmogelijkheden en financieringsknelpunten.
Algemeen

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen