Steeds meer bedrijven die een rol vervullen op het gebied van defensie en veiligheid weten de weg naar de publieke veiligheidsorganisaties te vinden. De koopkrachtige vraag bij de overheid is sinds dit jaar substantieel groter geworden. Het doet de NIDV deugd dat die bedrijven zich ook aansluiten bij de NIDV. Op 23 augustus werd de mijlpaal van 200 NIDV-bedrijven bereikt: cybersecurity-expert Secura B.V. sloot zich bij het netwerk aan. Op 2 september bezochten voorzitter Hans Hillen en het NIDV-team Secura in Amsterdam. De kwaliteiten van Secura zijn een aanwinst voor het gouden ecosysteem voor defensie en veiligheid dat momenteel opbloeit.

Managing Director Dirk Jan van den Heuvel heeft deelname aan de netwerkdynamiek goed voorbereid: “De cybersecurity heeft haar oudste wortels in de wereld van Defensie en Veiligheid. Ook wij willen de lessen uit het bedrijfsleven toepassen in deze wereld. De NIDV stond sinds 2018 op ons netvlies, maar nu we het team compleet hebben kunnen we meteen op volle toeren meedoen.” Daar heeft Secura, in 2000 door oud-studenten van de TU Eindhoven opgericht, alle gelegenheid voor. Hans Hillen: “Ik ben ervan overtuigd dat een bedrijf als Secura ons netwerk versterkt. De uitdagingen zijn de laatste jaren op het gebied van cyber security alleen maar groter geworden.”

Op de NEDS 2022 krijgt Secura van de NIDV standruimte cadeau om zich te presenteren in het Ecosysteem, voor zowel Nederlandse als bondgenootschappelijke geïnteresseerden. Daarmee wil de NIDV onafhankelijk samenwerken versterken: Defensie en veiligheidsdiensten met bedrijven en kennisinstellingen, bedrijven grensoverschrijdend, en innovatie met uiteindelijk productgebruik. Daar is de conferentie en expositie NEDS2022 een van onze beste middelen voor.