Het Gouden Driehoeks Beraad (GDB) tussen Politie, industrie en kennisinstellingen heeft op 18 augustus 2021 plaatsgevonden.

Uit de industrie waren er acht bedrijven, waaronder een vijftal MKB’s aanwezig, en TNO. De Politie nam deel met het lid van de Korpsleiding Leonard Kok, de directeur Politieacademie Gerrit den Uyl en de directeur Politie Diensten Centrum Petra Bosman. Het GDB wordt gezien als een uitstekende kans om de samenwerking tussen de Politie en de NIDV te verdiepen.

Het beraad had een praktisch thema; “Innovatie en dan?”
Samenwerking binnen de Gouden Driehoek is essentieel om tot innovatie te komen. Wilco Riemersma van CGI en Maarten Tossings van TNO leidden het onderwerp in. Tijdens de discussie kwamen de aard van innovaties en welke hobbels er moeten worden genomen aan de orde om innovaties bij Politie te initiëren, door te zetten en te laten landen.

Kennisopbouwprogramma’s zijn daarbij essentieel! Daarbij is ook vraagarticulatie onmisbaar, waarmee wordt bedoeld elkaar beter leren begrijpen, vanuit elkaars perspectieven de vraag ontleden en daar vervolgens acties aan koppelen. Vormgeven van ecosystemen is daarbij een must. Dat gaat om strategische, langjarige samenwerking in de driehoek Politie-kennisinstellingen-bedrijven om de kennis om te zetten in eindoplossingen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws