Het Gouden Driehoeks Beraad (GDB) tussen Politie, industrie en kennisinstellingen heeft op 18 augustus 2021 plaatsgevonden.

Uit de industrie waren er acht bedrijven, waaronder een vijftal MKB’s aanwezig, en TNO. De Politie nam deel met het lid van de Korpsleiding Leonard Kok, de directeur Politieacademie Gerrit den Uyl en de directeur Politie Diensten Centrum Petra Bosman. Het GDB wordt gezien als een uitstekende kans om de samenwerking tussen de Politie en de NIDV te verdiepen.

Het beraad had een praktisch thema; “Innovatie en dan?”
Samenwerking binnen de Gouden Driehoek is essentieel om tot innovatie te komen. Wilco Riemersma van CGI en Maarten Tossings van TNO leidden het onderwerp in. Tijdens de discussie kwamen de aard van innovaties en welke hobbels er moeten worden genomen aan de orde om innovaties bij Politie te initiëren, door te zetten en te laten landen.

Kennisopbouwprogramma’s zijn daarbij essentieel! Daarbij is ook vraagarticulatie onmisbaar, waarmee wordt bedoeld elkaar beter leren begrijpen, vanuit elkaars perspectieven de vraag ontleden en daar vervolgens acties aan koppelen. Vormgeven van ecosystemen is daarbij een must. Dat gaat om strategische, langjarige samenwerking in de driehoek Politie-kennisinstellingen-bedrijven om de kennis om te zetten in eindoplossingen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws