Medio juli heeft Holland Marine Lifts (HML) zich aangemeld als nieuwe NIDV deelnemer. Vandaag vond het nadere kennismakingsgesprek plaats met alle BDM’ers op het NIDV kantoor te Den Haag. HML is geen onbekende van Defensie en hun personen- en goederenliften zijn al op veel schepen van de KM geïnstalleerd. Graag brengen wij (nog) meer structuur aan bij onze contacten met Defensie en kennisinstituten, dus daarmee werd aansluiting bij NIDV voor HML een logische keus, aldus Managing Director Emile van der Starre.

HML is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht. Hier zijn ca 25 personen werkzaam. Zij leveren scheepsliften onder meer aan de schepen van de Koninklijke Marine en verzorgen eveneens het onderhoud. Zo zijn hun liften geplaatst op schepen van de Holland klasse (OPV),  LPD Johan de Witt, het Joint Support Ship Karel Doorman maar ook voor de Damen Sigma klasse. Ook voor het Combat Support Ship (CSS) is de productie van 5 liften in volle gang. Het CSS wordt op dit moment door Damen Shipyards Galati (Roemenië) gebouwd.

Jaren geleden is HML al in aanraking gekomen met NIDV tijdens een handelsmissie in Canada waar vervolgens ook succesvolle orders aan zijn overgehouden bij de Canadese marine. Daarnaast is hun interesse gewekt voor de juridische expertise die voorhanden is bij NIDV en het streven naar een uniforme interpretatie van exportregelgeving in Europa. HML heeft zich eveneens aangesloten bij het NIDV Marinebouw Cluster (NMC), één van de vijf businessplatformen van NIDV en is benieuwd naar het NMC-ambitiedocument dat formeel aan C-ZSK wordt aangeboden tijdens de NMC jaarbijeenkomst op 12 oktober in Den Helder. Tevens bestaat er grote interesse voor aansluiting bij het Integrated Logistics Support Platform (ILS).

Meer informatie over HML is te vinden op hun website

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws