Na een lange tijd van coronabeperkingen werd op vrijdag 27 augustus voor het eerst weer een fysieke bijeenkomst gehouden van het NIDV Platform voor Vliegende Systemen bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

De belangstelling was groot. Het maximaal toegestane aantal deelnemers was al snel bereikt. De aanwezigen werden welkom geheten door commodore Robert Adang, de commandant van het DHC. Deze verzorgde een introductie van zijn commando en ontvouwde ook zijn visie voor de toekomst.

Programma

Het ochtendprogramma bestond verder uit presentaties over actuele en toekomstige helikopterprojecten door DMO en een presentatie van het Commissariaat Militaire Productie van MinEZK over de stand van zaken m.b.t. verplichtingen bij Industriele Participatie. Na de lunch informeerden sprekers van GKN Aerospace en Airbus de deelnemers over de Amerikaanse en Europese helikopterprogramma’s van de toekomst (Future Vertical Lift en Next Generation Rotorcraft Technologies). Aan het middagprogramma nam ook een delegatie van Lockheed Martin deel die een presentatie verzorgde over hun Sikorsky helikopter line of business. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Cougar en Apache Squadrons en een netwerkborrel. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat de dag zowel inhoudelijk als wat betreft de netwerkmogelijkheden zeer werd gewaardeerd.

Laatste nieuws

Nieuws: 18-07-2023

NIDV bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws