Na een lange tijd van coronabeperkingen werd op vrijdag 27 augustus voor het eerst weer een fysieke bijeenkomst gehouden van het NIDV Platform voor Vliegende Systemen bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

De belangstelling was groot. Het maximaal toegestane aantal deelnemers was al snel bereikt. De aanwezigen werden welkom geheten door commodore Robert Adang, de commandant van het DHC. Deze verzorgde een introductie van zijn commando en ontvouwde ook zijn visie voor de toekomst.

Programma

Het ochtendprogramma bestond verder uit presentaties over actuele en toekomstige helikopterprojecten door DMO en een presentatie van het Commissariaat Militaire Productie van MinEZK over de stand van zaken m.b.t. verplichtingen bij Industriele Participatie. Na de lunch informeerden sprekers van GKN Aerospace en Airbus de deelnemers over de Amerikaanse en Europese helikopterprogramma’s van de toekomst (Future Vertical Lift en Next Generation Rotorcraft Technologies). Aan het middagprogramma nam ook een delegatie van Lockheed Martin deel die een presentatie verzorgde over hun Sikorsky helikopter line of business. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Cougar en Apache Squadrons en een netwerkborrel. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat de dag zowel inhoudelijk als wat betreft de netwerkmogelijkheden zeer werd gewaardeerd.

Laatste nieuws