Na een lange tijd van coronabeperkingen werd op vrijdag 27 augustus voor het eerst weer een fysieke bijeenkomst gehouden van het NIDV Platform voor Vliegende Systemen bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

De belangstelling was groot. Het maximaal toegestane aantal deelnemers was al snel bereikt. De aanwezigen werden welkom geheten door commodore Robert Adang, de commandant van het DHC. Deze verzorgde een introductie van zijn commando en ontvouwde ook zijn visie voor de toekomst.

Programma

Het ochtendprogramma bestond verder uit presentaties over actuele en toekomstige helikopterprojecten door DMO en een presentatie van het Commissariaat Militaire Productie van MinEZK over de stand van zaken m.b.t. verplichtingen bij Industriele Participatie. Na de lunch informeerden sprekers van GKN Aerospace en Airbus de deelnemers over de Amerikaanse en Europese helikopterprogramma’s van de toekomst (Future Vertical Lift en Next Generation Rotorcraft Technologies). Aan het middagprogramma nam ook een delegatie van Lockheed Martin deel die een presentatie verzorgde over hun Sikorsky helikopter line of business. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Cougar en Apache Squadrons en een netwerkborrel. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat de dag zowel inhoudelijk als wat betreft de netwerkmogelijkheden zeer werd gewaardeerd.

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 12-10-2022

Luchtmacht duidt Defensienota voor bedrijfsleven

Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 22-07-2022

Farnborough: luchtvaart voor Defensie in volle zon

De hitte ten spijt vindt dit jaar de Farnborough International Airshow weer plaats. Reden te meer om als NIDV deelnemers hier te faciliteren. De uitdagingen in het luchtdomein voor Defensie en veiligheidsdiensten zijn veelzijdig en veeleisend. Gelukkig zijn de mogelijkheden en kansen voor oplossingen dat ook.
NPVS|Handel en export|Industrie Nieuws