Na een lange tijd van coronabeperkingen werd op vrijdag 27 augustus voor het eerst weer een fysieke bijeenkomst gehouden van het NIDV Platform voor Vliegende Systemen bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

De belangstelling was groot. Het maximaal toegestane aantal deelnemers was al snel bereikt. De aanwezigen werden welkom geheten door commodore Robert Adang, de commandant van het DHC. Deze verzorgde een introductie van zijn commando en ontvouwde ook zijn visie voor de toekomst.

Programma

Het ochtendprogramma bestond verder uit presentaties over actuele en toekomstige helikopterprojecten door DMO en een presentatie van het Commissariaat Militaire Productie van MinEZK over de stand van zaken m.b.t. verplichtingen bij Industriele Participatie. Na de lunch informeerden sprekers van GKN Aerospace en Airbus de deelnemers over de Amerikaanse en Europese helikopterprogramma’s van de toekomst (Future Vertical Lift en Next Generation Rotorcraft Technologies). Aan het middagprogramma nam ook een delegatie van Lockheed Martin deel die een presentatie verzorgde over hun Sikorsky helikopter line of business. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Cougar en Apache Squadrons en een netwerkborrel. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat de dag zowel inhoudelijk als wat betreft de netwerkmogelijkheden zeer werd gewaardeerd.

Laatste nieuws

Nieuws: 29-07-2021

Delftse bedrijven aan de slag met swarm-based verkenning

Delft Dynamics B.V., Tective Robotics, Avalor AI en TNO gaan samenwerken om een zwerm-gebaseerde verkenningscapaciteit naar het Nederlandse Ministerie van Defensie te brengen in het gegunde defensietechnologieproject SPEAR (Swarm-based Persistent Autonomous Reconnaissance)! Dit project zal worden ondersteund door de eenheid Robotica & Autonome Systemen (RAS) van 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht.
NPVS|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 23-07-2021

Delegatie Lockheed Martin bezoekt vliegbasis Eindhoven

Op 22 juli heeft een delegatie van Lockheed Martin, samen met een aantal NIDV-bedrijven, Vliegbasis Eindhoven bezocht. Deze week is Lockheed Martin met de delegatie op bezoek in Nederland om kennis te maken met het bedrijfsleven die zij mogelijk kunnen betrekken bij toekomstige projecten.
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 01-07-2021

Commandant LSK Luyt ontvangt ambitiedocument NPVS

Het NIDV-platform Vliegende Systemen (NPVS) is al sinds jaar en dag een ontmoetingsplaats voor bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector. De afgelopen jaren is het interessegebied van het platform verbreed tot vier thema’s, Fixed Wing, Rotary Wing, Onbemand en Space. Om in militaire termen gesproken “doel en oefening” van het platform duidelijk te maken is een ambitiedocument geschreven. Dat document is op 28 juni jl. door NIDV-voorzitter Hans Hillen aangeboden aan luitenant-generaal Dennis Luyt, Commandant Luchtstrijdkrachten.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws