De Eindhovense startup Dynaxion is gekozen tot winnaar van een public voting campaign als onderdeel van de NEDS 2020 Digital Startup Day. Het jonge bedrijf ontwikkelt een systeem om explosieven, drugs en andere verboden middelen te vinden in poststukken, koffers en vracht op een unieke manier zonder deze open te maken. De public voting campaign was onderdeel van de Startup Day, de eerste dag van de NEDS 2020 die in het teken stond van innovatie en startups in de Defensie- en Veiligheidssector. De winnaar gaat komend jaar mee naar de Sea, Air and Space beurs in de V.S.

In totaal kon er op 20 startups worden gestemd door het publiek. De tweede plaats ging naar QuinteQ Energy dat energie opslaat door middel van een vliegwiel in een vacuüm waardoor hoge rendementen te behalen zijn. En de derde plaats was voor X-systems, een bedrijf dat organisaties helpt met beveiliging en communicatie oplossingen.

Ruimte voor Startups

De NIDV zet zich in om nieuwe bedrijven optimale aansluiting te laten vinden bij de Defensie- en Veiligheidsindustrie. Zo waren er op de NEDS 2020 Digital gratis digitale ‘beursstands’ beschikbaar en vorig jaar een startup-plein op de fysieke NEDS.