Het Zwitserse leger, via Armasuisse, het federale agentschap voor defensieaankopen van Zwitserland, heeft op 3 februari 2021 een Defenture GRF-prototype in ontvangst genomen. Het prototype-voertuig, LAUF 20, is gebaseerd op het GRF-voertuig welke ook is geleverd aan de Nederlandse Special Forces.

Snelle ontwikkeling

Uniek aan de  LAUF 20 is dat het voertuig in slechts enkele maanden is ontwikkeld op basis van de vereisten van Armasuisse door Defenture in Tiel. Het flexibele GRF-platform biedt de mogelijkheid om in korte tijd een voertuig te ontwikkelen en te implementeren. Onderdeel van de ontwikkeling was de integratie van bestaande communicatiemiddelen. Deze integratie werd volledig uitgevoerd door Defenture.

Met de levering van de LAUF 20 aan een kwalitatief hoogstaande klant als Armasuisse, is het eerste internationale leveringscontract een feit voor Defenture. Het prototype voertuig wordt de komende maanden uitgebreid getest om te voldoen aan de functionele eisen van het Zwitserse leger. Het doel van deze tests is om de definitieve configuratie te bepalen om een ​​vervolgorder te kunnen plaatsen voor extra LAUF 20-voertuigen bij Defenture. Hierdoor kan het Zwitserse leger worden voorzien van een hoogwaardig licht tactisch voertuig.

Hoge eisen

Defenture stelt hoge eisen aan mobiliteit, veiligheid, laadvermogen, modulair ontwerp en richt zich daarnaast op zo laag mogelijke levenscycluskosten. Deze vereisten worden gecombineerd en geïntegreerd in elke fase van het ontwerp van de voertuigen. Defenture-voertuigen worden vanaf de grond af opgebouwd om missie winnende activa te zijn. Een sterk lichtgewicht ontwerp, indrukwekkende constructietechnieken en dynamische rijeigenschappen zorgen voor verbeterde mobiliteit voor troepen en specialisten.

In dit uitdagende project heeft Defenture, mede door de beperkingen in verband met de COVID-pandemie, tot grote tevredenheid van de klant het voertuig op tijd, volgens de eisen, kunnen leveren.