338 resultaten gevonden

Nieuws: 27-11-2020

Nieuwe Strategische Kennis- en Innovatieagenda steekt hand uit naar bedrijfsleven

Op 27 november heeft het ministerie van Defensie de nieuwe Strategische Kennis- en Innovatieagenda (SKIA) 2021-2025 gepubliceerd. De NIDV is blij met deze hernieuwde agenda die inzet op versterking van de defensie specifieke kennisbasis, samenwerking met het bedrijfsleven en kennispartners en innovatie in werkomgeving, cultuur en bedrijfsvoering.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 26-11-2020

Cijfers Europese Koepel ASD 2020: Europese technologische basis onder druk

De AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD), waarbij de NIDV is aangesloten, heeft de jaarcijfers van de Defensie- en Veiligheidsindustrie in Europa gepubliceerd. Het jaar 2019 was een succesvol jaar  waarin de sector een stabiele bijdrage leverde aan werkgelegenheid, innovatie en de Europese export. Helaas heeft de COVID pandemie veel van deze vooruitzichten voor 2020 veranderd in zeer dramatische cijfers die vooral de luchtvaart en toeleverende industrieën een enorme klap onder druk hebben gezet.
NIKAG|Europa|Algemeen

Nieuws: 26-11-2020

Embedded Acoustics wint Defensie Innovatie Competitie (DIC) 2020

Op donderdag 26 november heeft de finale plaatsgevonden van de Defensie Innovatie Competitie (DIC) 2020. Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen. De innovatiecompetitie is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.
NGP|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2020

Speerpunten voor Europese samenwerkingsprojecten

Het Europese Defensieagentschap (EDA)  heeft 6 nieuwe speerpunten voor Europese materieelprojecten geformuleerd. Dit is het resultaat van de gezamenlijke jaarlijkse evaluatie van de Europese defensie-inspanningen (CARD).
NIKAG|Europa|Algemeen

Nieuws: 23-11-2020

Zr.Ms. Zeeland krijgt eerste Hull Vane

Zr.Ms. Zeeland is het eerste schip dat een zogenoemde Hull Vane krijgt: een onderwaterspoiler die tal van tactische, praktische en besparende voordelen oplevert. Het experiment is wereldwijd een primeur: geen enkele andere marine heeft de modificatie bij grotere schepen nog aangedurfd. Maar de weg er naartoe was niet zonder hobbels.
NMC|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 23-11-2020

Succesvol webinar met Zuid-Korea brengt bedrijven bijeen

Op 20 november heeft er een webinar plaatsgevonden tussen Nederland en Zuid-Korea voor een nadere kennismaking voor mogelijkheden op de defensie- en veiligheidsmarkt. De NIDV heeft samen met de Nederlandse ambassade in Seoul, de Zuid-Koreaanse ambassade in Den Haag, het Korean Trade Agency (KOTRA) en KODITIS (Korean Defense Trade Industry Support Center) meer dan 30 Nederlandse en bijna 50 Zuid-Koreaanse bedrijven bijeengebracht.
NIDV nieuws

Nieuws: 23-11-2020

Future Learning, specialist in online leren, sluit zich aan bij NIDV

Future Learning B.V. uit Roosendaal is sinds kort NIDV deelnemer geworden. Future Learning levert innovatieve oplossingen voor leren, opleiden en trainen. In onze kenniseconomie is alleen scholing niet genoeg. Gedurende de hele carrière zullen medewerkers hun organisatie specifieke kennis up to date moeten houden en ook hun kennis en vaardigheden moeten blijven delen met anderen. Dit is nodig omdat diensten en producten in een heel hoog tempo veranderen en innoveren.
Industrie Nieuws

Nieuws: 23-11-2020

Master ‘Compliance and Integrity in International Military Trade’ aan de NLDA

Wilt u zich verdiepen in de complexe wereld van de handel in militaire en dual-use goederen en diensten? Vraagt u zich af hoe u er voor kunt zorgen dat uw organisatie voldoet aan regelgeving rond strategische handel. Dan is de master (MSc) Compliance and Integrity in International Military Trade (CIIMT) mogelijk iets voor u!
NPTC|Algemeen