196 resultaten gevonden

Nieuws: 14-10-2020

STRATEGO.work nieuwe deelnemer bij NIDV

Militairen aan een nieuwe baan en uitdaging helpen, dat is het doel van STRATEGO.work. Wij helpen militairen, ongeacht rang, die zelf naar een andere uitdaging op zoek zijn. De winnaarsmentaliteit, de discipline en teamspirit maken van militairen een hele dankbare groep om te detacheren, aldus Andrea Lapère directeur STRATEGO en mede-auteur van het boek ‘Een gezonde dosis Militair DNA, een meesterzet voor je organisatie’.
Industrie Nieuws

Nieuws: 12-10-2020

Algemene Rekenkamer beoordeelt onderzoeksfase vervanging onderzeeboten

De Algemene Rekenkamer heeft vandaag haar bevindingen gepresenteerd over de onderzoeksfase van de onderzeebootvervanging. In het rapport ‘vizier op de vervanging van de onderzeeboten’ concludeert de Rekenkamer dat er positieve stappen zijn gezet op het gebied van studies, levensduur en de kosten-baten. Deze verbeteringen dragen bij aan een transparante en doelmatige besluitvorming.
Algemeen

Nieuws: 09-10-2020

NMC Jaarbijeenkomst: veel vooruitgang op maritiem gebied

Op donderdag 8 oktober 2020 vond de jaarbijeenkomst plaats van het NIDV NMC platform (Nederlandse Marinebouw Cluster). Weliswaar dit jaar een Webinar via MS Teams en een nationaal event vanwege de coronabeperkingen maar desondanks een groot aantal (online) deelnemers die nu hun vragen konden stellen over Defensieprojecten, maritieme ontwikkelingen en Europese maritieme samenwerking.
NMC|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 08-10-2020

Blog #3: Het EDF, hoe is het ermee?

Het Europese Defensiefonds – kortweg EDF – is nieuw binnen de Europese Commissie. Het is aangekondigd in september 2016 door toenmalig President Juncker. Het EDF wordt voorafgegaan door een tweetal proefprogramma’s voor research en capaciteitsontwikkeling. Essentieel daarbij is de oprichting van een nieuw Directoraat Generaal voor de Defensie-industrie en Ruimtevaart (DG-DEFIS).
NIKAG|Europa|Blog

Nieuws: 07-10-2020

Webinar NGP: Landmacht heeft grote ambities met bedrijfsleven in toekomstig TCL

Vandaag heeft het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) samen met de Koninklijke Landmacht een webinar georganiseerd over het Technology Center Land (TCL). Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen en directeur materieel en diensten brigade-generaal Gerhard Schonewille hebben tijdens dit webinar aan ca. 60 deelnemers van het NGP-platform presentaties gegeven over hun ambities. Aansluitend was er de mogelijkheid om vragen te stellen en werd een dringende oproep gedaan vanuit de Landmacht aan de deelnemers van de webinar om concrete ideeën aan te leveren voor samenwerking.
NGP|Adaptieve krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 06-10-2020

Radio’s zijn eerste concrete stap Duits-Nederlandse verbondenheid

Goede, beveiligde militaire communicatie- en dataverbindingen zijn steeds belangrijker. Zeker ook die met buitenlandse partners, aangezien Nederland voornamelijk optreedt in internationaal verband. Spiral 0 is de 1e concrete stap naar het veilig verbinden van alle mobiele systemen met buitenlandse partners (internationale operabiliteit). Staatssecretaris Barbara Visser informeerde de Kamer over dit voorgenomen project.
NIVP|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 06-10-2020

Harriët Slager begonnen voor NIDV in Brussel

Het belang van Europese defensiedossiers neemt razendsnel toe. Daarom is vanaf 1 oktober Harriët Slager aangesteld als vertegenwoordiger van de Nederlandse DVI in Brussel, namens de NIDV. Het gaat om een dag per week. Zij zal zich concentreren op de External Affairs van de AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD), de koepel waaraan de NIDV is verbonden, en de Europese instellingen.
NIDV nieuws

Nieuws: 05-10-2020

Stip op de horizon 30 emissieloze schepen in 2030

Dertig emissieloze schepen in 2030. Dat is het doel van het ‘Masterplan voor een emissieloze maritieme sector’. Het plan vormt de aanloop naar lange termijn schaalvergroting van de vergroening van de Nederlandse scheepvaart. Bijzonder is de rol van Defensie en Rijkswaterstaat, die als launching customer willen deelnemen aan dit traject.
NMC|Innovatie|Algemeen