482 resultaten gevonden

Nieuws: 20-05-2022

Bouw Twin Datacenter GrIT gestart!

Het twin-datacenter is een van de eerste zichtbare elementen van het programma Grensverleggende Informatie Technologie (GrIT). Met dit grootste IT-project van de Rijksoverheid wordt de bestaande IT-infrastructuur van Defensie vernieuwd en vervangen. GrIT is daarmee een van de belangrijke onderdelen van de Defensievisie 2035.
NIVP|Adaptieve Krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 19-05-2022

2e Luitenant Irina Tziamali wint Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs

Met haar onderzoek naar ‘Gendergerelateerde normbeelden op de KMA’ heeft tweede luitenant Irina Tziamali de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs gewonnen. Haar onderzoek is van belang bij het verbeteren van de inzet en vernieuwing binnen de eigen organisatie en heeft veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein. Daarmee liet zij de sterke concurrentie achter zich. Aan de prijs is voor de winnaar een cheque van € 2500 verbonden.
NIDV nieuws

Nieuws: 19-05-2022

Tedas B.V. nieuwe deelnemer NIDV

Tedas beveiligt organisaties tegen de risico’s van cyber dreigingen. De klanten bevinden zich veelal binnen het Defensie-, inlichtingen- & veiligheidsdomein van de Nederlandse overheid en leveranciers van vitale infrastructuur.
NIDV nieuws

Nieuws: 18-05-2022

Toekomstplannen gemaakt tijdens kick-off PIB Zuid-Korea

Op vrijdag 13 mei was de NIDV samen met vertegenwoordigers van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Defensie en Veiligheidsindustrie bij de kick-off voor het Partners for International Business (PIB) initiatief met Zuid-Korea. Hier zijn de eerste stappen gezet voor dit initiatief.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 17-05-2022

Seminar Military Space: wat te doen buiten de atmosfeer?

Op 13 mei jl. organiseerde het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) met Eurodefense Nederland een boeiend seminar over de ruimte als militair domein. Verschillende sprekers uit de politiek, denktanks, academia en het Gouden Ecosysteem wisten het publiek in korte tijd wegwijs te maken over de toenemende betekenis van ‘space’ in strategische vraagstukken.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2022

Aantal NIDV deelnemers sterk in de lift

Afgelopen week vond op NIDV kantoor een kennismakingsgesprek plaats tussen het complete NIDV BDM-team en een tweetal nieuwe deelnemers. Dit zijn de bedrijven KONI uit Oud-Beijerland  en PALANTIR uit Amsterdam. Een sterk groeiend aantal bedrijven sluit zich de laatste tijd aan bij NIDV. Daarmee komt het totaal aantal NIDV deelnemers nu op 197.
NIDV nieuws

Nieuws: 11-05-2022

PIB America en PIB Zuid-Korea officieel goedgekeurd

De NIDV is zich erg bewust van het belang van internationale handel voor de Nederlandse economie in het algemeen en de Defensie en Veiligheidssector in het bijzonder. Eén van de manieren waarop de NIDV de marktpositie van de Nederlandse Defensie en Veiligheidsindustrie bevordert is door deel te nemen aan Partners for International Business (PIB) Initiatieven. De NIDV vervulde al een coördinerende rol in twee succesvolle initiatieven met ten eerste Maleisië en Singapore en ten tweede Griekenland. Nu zijn wij blij om aan te kunnen kondigen dat wij ons aansluiten bij twee nieuwe initiatieven met Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 04-05-2022

NEDS 2022 op 17 november

Dit jaar is de NEDS weer terug en groter dan ooit. Er is veel enthousiasme bij onze standhouders, bezoekers en het NIDV-personeel. De registratie voor bezoekers is geopend en wij hopen u op 17 november 2022 te ontvangen in Rotterdam. Thales Nederland treedt op als sponsor en het thema is dit jaar “Nederland Radarland”.  
NIDV nieuws