485 resultaten gevonden

Nieuws: 10-06-2022

Calls for proposals Europees Defensiefonds gepubliceerd!

De 32 Calls for Proposals voor de tweede jaargang van het Europees Defensiefonds zijn vandaag gepubliceerd.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 09-06-2022

Blog #12: Het EDF, korte uitleg voor de tweede ronde

Het tweede Work programme van het Europese Defensiefonds is uit, en de calls for proposals zijn op 10 juni jl. gepubliceerd. Wat valt te verwachten, en waar kunnen Nederlandse geïnteresseerden steun mobiliseren? Het echte EDF-werk kan beginnen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Blog

Nieuws: 08-06-2022

Hull Vane overhandigd in Den Helder voor Zr. Ms. Groningen

NIDV-deelnemer Hull Vane heeft vandaag in Den Helder haar grootste ontwerp tot nog toe overhandigd aan de Koninklijke Marine. De samenwerking tussen Defensie en dit bedrijf sinds 2015 bereikt zo een belangrijke mijlpaal op weg naar installatie volgend jaar.
NMC|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 08-06-2022

Nederlandse onderwatertechnologie van wereldklasse op UDT-beurs

Op de driedaagse beurs Undersea Defence and Technology (UDT) te Ahoy Rotterdam staan 12 NIDV-deelnemers in het Dutch Underwater Knowledge Center (DUKC) in een gezamenlijke stand. In één oogopslag is duidelijk hoe sterk de Nederlandse kennisbasis is in haar diepgang en samenwerking.
DUKC|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 01-06-2022

Persbericht NIDV Defensienota 2022: Sterker Nederland, veiliger Europa

Het is de politiek menens om vrede en veiligheid te waarborgen. Dat blijkt uit de Defensienota 2022 die de NIDV verwelkomt. De NAVO-norm van 2% BNP wordt gehaald, waardoor Defensie met haar partners haar grondwettelijke taken kan vervullen: geen doel op zich, maar wel een financieel minimum voor vrede en veiligheid. Zo krijgen de veiligheidsprofessionals niet alleen het loon maar ook de middelen om hun werk te kunnen doen. Meer dan ooit zoekt Defensie de samenwerking met bedrijfsleven, samenleving, en Europa. De defensie- en veiligheidssector met haar bedrijven en kennisinstellingen staat klaar om de handschoen mee op te pakken. De uitdagingen zijn groot, maar de overheid staat er niet alleen voor. (photo credits: Defensie.nl)
Defensie|Algemeen

Nieuws: 27-05-2022

In Memoriam John Jansen

Met het heengaan van John Jansen verliezen we een gezinsmens, een deskundige op defensiegebied en een fijne collega. Zijn werkzaamheden vanaf de tachtiger jaren stonden in het teken van materieelsamenwerking. Vooral in het bureau van de Nederlandse National Armaments Director kwam zijn internationale instelling tot haar recht. Door zijn twee plaatsingen in Brussel werd zijn internationale oriëntatie gevormd. Het huidige NATO Communications and Information Agency (NCIA) heeft hij mede vormgegeven. Ook heeft hij bijzondere betekenis gehad voor de oprichting van de Western European Armaments Group en het Europees Defensie Agentschap (EDA).

Nieuws: 25-05-2022

Tweede Work programme Europees Defensiefonds is uit

Het tweede work programme van het Europees Defensiefonds is vandaag gepubliceerd. Ten overvloede: dit defensieonderzoeksfonds steunt bedrijven en kennisinstellingen om grensoverschrijdend Europese defensiecapaciteiten te versterken. Naar verwachting volgen 9 juni  de calls for proposals per onderwerp.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 23-05-2022

Tective Robotics en H2 Circular Fuel winnaars NIDV Innovation Challenge

De NIDV Innovation Challenge (NIC) is een unieke samenwerking tussen NIDV, overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven om Nederlandse startups verder op weg te helpen. De NIC vond op 18 mei plaats op de DMO RDM MINDbase te Rotterdam.