196 resultaten gevonden

Nieuws: 23-11-2020

Future Learning, specialist in online leren, sluit zich aan bij NIDV

Future Learning B.V. uit Roosendaal is sinds kort NIDV deelnemer geworden. Future Learning levert innovatieve oplossingen voor leren, opleiden en trainen. In onze kenniseconomie is alleen scholing niet genoeg. Gedurende de hele carrière zullen medewerkers hun organisatie specifieke kennis up to date moeten houden en ook hun kennis en vaardigheden moeten blijven delen met anderen. Dit is nodig omdat diensten en producten in een heel hoog tempo veranderen en innoveren.
Industrie Nieuws

Nieuws: 23-11-2020

Master ‘Compliance and Integrity in International Military Trade’ aan de NLDA

Wilt u zich verdiepen in de complexe wereld van de handel in militaire en dual-use goederen en diensten? Vraagt u zich af hoe u er voor kunt zorgen dat uw organisatie voldoet aan regelgeving rond strategische handel. Dan is de master (MSc) Compliance and Integrity in International Military Trade (CIIMT) mogelijk iets voor u!
NPTC|Algemeen

Nieuws: 20-11-2020

Terugblik NEDS 2020 digital: veel nieuwe ervaringen en connecties

Voor de eerste digitale editie van de NEDS 2020 Digital is breed waardering geuit. Het evenement vond dit jaar in een volledige digitale omgeving plaats maar was desondanks goed in staat om overheid, industrie en kennisinstellingen bij elkaar te brengen.
Algemeen

Nieuws: 19-11-2020

Dynaxion gekozen als meest veelbelovende Startup na Startup Day

De Eindhovense startup Dynaxion is gekozen tot winnaar van een public voting campaign als onderdeel van de NEDS 2020 Digital Startup Day. Het jonge bedrijf ontwikkelt een systeem om explosieven, drugs en andere verboden middelen te vinden in poststukken, koffers en vracht op een unieke manier zonder deze open te maken. De public voting campaign was onderdeel van de Startup Day, de eerste dag van de NEDS 2020 die in het teken stond van innovatie en startups in de Defensie- en Veiligheidssector. De winnaar gaat komend jaar mee naar de Sea, Air and Space beurs in de V.S.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 19-11-2020

Lonneke van Bemmel wint JGM Scriptieprijs met onderzoek naar ‘Breinvredebreuk’

Met haar onderzoek naar ‘Breinvredebreuk’ heeft tweede luitenant Lonneke van Bemmel de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs gewonnen. Haar onderzoek was academisch sterk, had veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein en vernieuwend en liet daarmee de sterke concurrentie achter zich.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 18-11-2020

Damen en Thales tekenen contract voor Duits MKS-180 fregatten project

Damen Schelde Naval Shipbuilding and Thales signed on November 17, 2020, the contract for the delivery and full integration of Thales’s Mission and Combat System for the four MKS 180 class frigates contracted by the German Navy. The system will be designed by Damen and completely built by German shipyards, under Damen’s project management.
NMC|Industrie Nieuws

Nieuws: 18-11-2020

Blog #4: De Nederlandse Defensiesector op weg naar een Europese Defensiemarkt

De geopolitieke verhoudingen verharden en dreigingen nemen toe in aantal, variëteit en complexiteit, zo stelt de Defensievisie 2035. Daarom zet de Nederlandse regering in op een versterkt Europa, zodat het een zelfstandige geopolitieke speler is. Daarbij blijft de Navo de hoeksteen van het Nederlandse veiligheidsbeleid. Eén van de instrumenten om dit te bereiken, is meedoen aan het Europees Defensie Fonds (EDF), waarvoor de EU €7 miljard beschikbaar stelt voor de periode 2021-2027. Met dit EDF wil de Europese Commissie langs communautaire weg de defensiecapaciteiten in Europa versterken met als doel om Lidstaten en bedrijven te stimuleren om meer samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en uiteindelijk ook de aanschaf van defensiecapaciteiten.
Europa|Blog

Nieuws: 13-11-2020

De Landmacht daagt NL industrie uit om ideeën aan te dragen

Het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) heeft de afgelopen periode haar deelnemers betrokken bij het zogeheten Technology Center Land (TCL), een initiatief van de Koninklijke Landmacht. De toekomst visie van het CLAS geeft aan dat het grondgebonden optreden van Defensie om toenemende integratie van mens en technologie, meer investeringen in technologisch hoogwaardige systemen en snellere opname van technologische toepassingen in operationele concepten vraagt.
NGP|Adaptieve krijgsmacht|Algemeen