485 resultaten gevonden

Nieuws: 08-07-2022

Drukbezochte NIDV / NIPV droneconferentie in Twente

Defensie, politie, brandweer en de hulpdiensten zijn druk bezig met de verdere integratie en het optimaliseren van het effectief gebruik van drones in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Met de gezamenlijk georganiseerde werkconferentie “Drones voor Defensie en Veiligheid” op de voormalige vliegbasis Twente is in dat kader weer een volgende concrete stap gezet. De samenwerking tussen NIDV en het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid (NIPV), het voormalige IFV, krijgt daarmee steeds meer gestalte.
NPVS|Veiligheid|Industrie Nieuws

Nieuws: 06-07-2022

Blog#13: Cofinanciering voor EDF-calls 2022

In blog #12 is een overzicht op hoofdlijnen gegeven van de stand van zaken van het EDF. De gunning van de eerste calls for proposals (1e jaarschijf EDF, 2021) wordt in de maand juli 2022 verwacht. Deze blog gaat over de 2e jaarschijf EDF (2022).
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Blog

Nieuws: 01-07-2022

Grote opkomst NIDV ILS Platform seminar

Op dinsdag 28 juni is een ILS Platform seminar georganiseerd op Damens locatie te Gorinchem. Het Integrated Logistic Support seminar was met name bedoeld voor NIDV-bedrijven die te maken (gaan) krijgen met nieuwe eisen rond documentatie (S1000D) en de verdere logistieke invulling rond hun product (SX000i, S2000M, S3000L, S4000P). Defensie stapt net als vele andere NAVO-landen over op de zogenaamde ASD S-serie specificaties. Deelnemers en deskundigen behandelden vragen als: Wat betekent dit nu precies voor alle toeleveranciers in de keten? Wat moet er praktisch geregeld worden en hoe zou dat kunnen? Zijn er ook voordelen uit te behalen? Wie betaalt de kosten hiervan?
IPSP|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 27-06-2022

Betrek Nederlandse industrie bij aanschaf nieuw defensiematerieel

De Nederlandse industrie moet zoveel mogelijk betrokken worden bij de aanschaf van nieuw defensiematerieel, in het bijzonder op (niche) terreinen waar Nederland nu nog veel hoogwaardige kennis en kunde heeft. Dat zeggen NIDV, NMT en FME en VNO-NCW vandaag in een gezamenlijke oproep. ‘In het huidige aanbestedingstraject voor de nieuwe onderzeeboten is bijvoorbeeld geen eis voor het betrekken van de Nederlandse industrie bij de bouw opgenomen. Hierdoor ontstaat het risico dat Nederlandse bedrijven straks buiten spel staan’, aldus de vier ondernemersorganisaties die de politiek om garanties hiervoor vragen in
DUKC|Industrie Nieuws

Nieuws: 22-06-2022

Stijlvol Werkdiner C-ZSK VADM René Tas en NMC bestuur

Op woensdagavond 21 juni vond een Werkdiner plaats op het paleis te Den Helder waarbij C-ZSK vice-admiraal Tas als gastheer optrad.
NMC|NIDV nieuws

Nieuws: 14-06-2022

Familiefoto: nationale defensiesectorverbanden eindelijk live bijeen

De directeuren van een aantal collega-associaties van de NIDV, National Defence Industry Associations, bespreken maandelijks actuele ontwikkelingen. De Eurosatory is een goede gelegenheid dat deze keer fysiek te doen. Bij dit overleg zijn de directeuren van de associaties voor defensie en veiligheid van: Oostenrijk; Finland; Zweden; Denemarken; Noorwegen; Letland; België; Griekenland; Portugal; en Ierland.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 13-06-2022

De Nederlandse defensiesector op Eurosatory

Een week lang stellen bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector op de Eurosatory in Parijs hun producten tentoon, waar een ongekend aantal buitenlandse delegaties zich in verdiept. Van deze beurs, geopend door president Macron, kunnen grote en kleine bedrijven en krijgsmachten voordeel ondervinden.
Algemeen

Nieuws: 13-06-2022

Het nieuwe Magazine is uit!

Lees hier over: Samenwerking in transport, Integrated logistics support, en meer nieuws uit de defensiesector! Ga hier naar het magazine!
NIDV Magazine