Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer VDL Defence Technologies in Eindhoven met deelname van bedrijven uit de regio Brabant. Een uitgebreid team van het Commando Materieel en IT (COMMIT, voorheen DMO) was aanwezig evenals vertegenwoordigers van MINEZK/CMP en de Politie. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1 op 1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-COMMIT regiodagen.

Op 1 juni vond alweer de 18e NIDV-DMO Regiodag plaats, dit keer bij VDL in Eindhoven. Deze regiodagen zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de COMMIT-top met iedere keer ongeveer een tiental NIDV/MKB-bedrijven. Naast delegatieleider Vice-Admiraal Arie Jan de Waard (Commandant COMMIT) was in het COMMIT-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop Mw Roos Wijman, Directeur JIVC Michiel Borgers, Brigade-Generaal Pieter van Broekhoven (Directeur Wapensystemen & Bedrijven en Majoor Leo Hendriks (Hoofdofficier toegevoegd C-COMMIT).

Informatie-uitwisseling tussen Defensie en MKB-bedrijven

Het ochtendprogramma omvatte presentaties van gastheren Directeur Special Vehicles Frans van Dommelen en Jip van Wissen  (VDL),  dhr Gerard van Lawick van Pabst (Commissariaat Militaire Productie) en Admiraal Arie Jan de Waard. Voor wat betreft deelnemende NIDV bedrijven is op basis van locatie en thema een selectie gemaakt waarbij deze keer de keuze was gevallen op de volgende bedrijven: Signify Netherlands, ESG, Spike Stinger International, DAF Trucks, KMWE Group, Refitech, MILREM Robotics en Adimec Advanced Image Systems. Na de rondleiding in de futuristische  Experience Room van VDL Defence Technologies vonden in het middagprogramma de genoemde 1 op 1 gesprekken plaats. Tevens is er door alle bedrijven zeer effectief gebruik gemaakt van de diverse netwerkmomenten.

NIDV Regiodag

VDL Defence Technologies 

VDL Defence Technologies combineert de capaciteiten en mogelijkheden van de bedrijven binnen de VDL Groep voor de defensie- en veiligheidsindustrie. VDL Defence Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling, engineering en productie van mechanische en mechatronische oplossingen inclusief complete producten en systeemintegratie voor onder andere militaire en special purpose vehicles en het uitvoeren van subcontracting technologieën voor industriële toeleveranciers.

Life cycle management is één van de speerpunten binnen VDL Defence Technologies met betrekking tot onderhoud, upgrade, conversies en modificaties van modules, complete systemen en voertuigen. Ontwikkeling en engineering zijn een sterke competentie van VDL Defence Technologies. Deze activiteiten worden zowel in-house als bij de klant uitgevoerd. Ons team beschikt over de vereiste kennis en capaciteiten voor de defensie- en veiligheidsmarkt, inclusief de veiligheidsmachtiging ABDO 2006.

Zo vormde de regiodag voor gastheer VDL dus ook weer een uitstekende kans om het eigen bedrijf op locatie Eindhoven te presenteren, niet alleen aan andere NIDV deelnemers maar ook aan de top van de COMMIT en EZK/CMP.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws