Voorzitter Angelien Eijsink liet zich uitgebreid informeren over de ontwikkeling van drones door Arnout de Jong van Delft Dynamics. Dit hoogtechnologische bedrijf heeft onder meer de krijgsmacht, de politie en brandweer tot haar klantenkring. Zo werkte zij samen met T-Minus bij de ontwikkeling van een raket die een kleine drone snel op grotere afstand kan afzetten, waarna de drone haar operaties kan uitvoeren (RocketDrone). Zij heeft inmiddels voor de Kustwacht en de Koninklijke Marine testen uitgevoerd met een onbemande helikopter in samenwerking met Damen Naval en het NLR.

Delft Dynamics werkt naast het opereren met onbemande systemen, ook aan de DroneCatcher, waarmee andere drones kunnen worden gevangen. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met Robin Radar Systems en de Joint Taskforce Counter-UAS van de Nederlandse krijgsmacht. Ook doet Delft Dynamics mee aan een counter-drone project in het kader van één van de voorlopers van het Europees Defensie Fonds.

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 12-10-2022

Luchtmacht duidt Defensienota voor bedrijfsleven

Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 22-07-2022

Farnborough: luchtvaart voor Defensie in volle zon

De hitte ten spijt vindt dit jaar de Farnborough International Airshow weer plaats. Reden te meer om als NIDV deelnemers hier te faciliteren. De uitdagingen in het luchtdomein voor Defensie en veiligheidsdiensten zijn veelzijdig en veeleisend. Gelukkig zijn de mogelijkheden en kansen voor oplossingen dat ook.
NPVS|Handel en export|Industrie Nieuws