Voorzitter Angelien Eijsink liet zich uitgebreid informeren over de ontwikkeling van drones door Arnout de Jong van Delft Dynamics. Dit hoogtechnologische bedrijf heeft onder meer de krijgsmacht, de politie en brandweer tot haar klantenkring. Zo werkte zij samen met T-Minus bij de ontwikkeling van een raket die een kleine drone snel op grotere afstand kan afzetten, waarna de drone haar operaties kan uitvoeren (RocketDrone). Zij heeft inmiddels voor de Kustwacht en de Koninklijke Marine testen uitgevoerd met een onbemande helikopter in samenwerking met Damen Naval en het NLR.

Delft Dynamics werkt naast het opereren met onbemande systemen, ook aan de DroneCatcher, waarmee andere drones kunnen worden gevangen. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met Robin Radar Systems en de Joint Taskforce Counter-UAS van de Nederlandse krijgsmacht. Ook doet Delft Dynamics mee aan een counter-drone project in het kader van één van de voorlopers van het Europees Defensie Fonds.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 18-07-2023

NIDV bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws