Milrem Robotics is de toonaangevende Europese ontwikkelaar en systeemintegrator op het gebied van robotica en autonome systemen voor militaire en civiele toepassingen.

Het bedrijf staat bekend om zijn THeMIS en Multiscope UGVs en de Type-X Robotic Combat Vehicle. De eerste twee zijn bestemd voor het ondersteunen van militairen te voet en civiel gebruik (bosbouw en brandweer). De Type-X is ontwikkeld voor het ondersteunen van gemechaniseerde eenheden. Het unieke modulaire ontwerp en de gespecialiseerde missieladingen bieden commandanten ongeëvenaarde mogelijkheden op het slagveld.

De onbemande grondvoertuigen van Milrem zijn geleverd aan 16 verschillende landen over de wereld inclusief NAVO-leden in heel Europa en Noord-Amerika.

De missie in Nederland is het creëren van een uniek robotica centrum waar ontwikkeling, training, customer support, system engineering, simulatie, operationele analyse en conops ontwikkeling samen komen in een bezoekerscentrum.

Milrem Robotics is opgericht in 2013 en heeft vijf Europese vestigingen, waarvan twee locaties in Estland, Zweden, Finland en Nederland. Het Estlandse bedrijf biedt werk aan ruim 200 mensen en groeit snel.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-05-2023

PIB Maleisië werpt vruchten af in Langkawi

Tot en met 27 mei vindt in Maleisië de tweejaarlijkse Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) plaats. De NIDV is daar samen met een aantal bedrijven aanwezig in een Nederlands paviljoen en wordt ondersteund door Commandant COMMIT en CMP van EZK. Deze aansprekende beurs kent vele standhouders en bezoekers vanuit de gehele wereld en biedt kansen voor de deelnemende Nederlandse industrie.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-05-2023

NIDV en Defensie trekken samen op bij MVOI-congres

Onder grote belangstelling vond op 22 mei het Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkopen (MVOI)-congres plaats op de Kromhoutkazerne te Utrecht. Na de opening door Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat volgde een paneldiscussie met plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Boudewijn Boots, directeur van Saab Nederland en voorzitter van NIDV-Platform Duurzaamheid Jan Terlouw, en directeur Inkoop van Commando Materieel en IT (COMMIT) Roos Wijman. Na de pauze maakte onder meer de presentatie van Tom Middendorp (de klimaatgeneraal) diepe indruk. Het geheel stond onder de bezielende leiding van moderator luitenant-kolonel Peter de Bok.
NPDMV|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2023

Nederlandse toptech in Noord-Europees verband: een update over NNSC

Een sterke Nederlandse maritieme industriële basis in Europees verband krijgt steeds verder vorm in de samenwerking Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC). Formeel doel: “het versterken van het Noord-Europese Maritieme Ecosysteem door samenwerking tussen landen en bedrijfsleven om beschikbaarheid en voorraad van kritieke technologie voor militair gebruik te waarborgen.” Geen gebrek aan ambitie, hoog tijd voor een korte update.
NMC|Europa|Algemeen