Milrem Robotics is de toonaangevende Europese ontwikkelaar en systeemintegrator op het gebied van robotica en autonome systemen voor militaire en civiele toepassingen.

Het bedrijf staat bekend om zijn THeMIS en Multiscope UGVs en de Type-X Robotic Combat Vehicle. De eerste twee zijn bestemd voor het ondersteunen van militairen te voet en civiel gebruik (bosbouw en brandweer). De Type-X is ontwikkeld voor het ondersteunen van gemechaniseerde eenheden. Het unieke modulaire ontwerp en de gespecialiseerde missieladingen bieden commandanten ongeëvenaarde mogelijkheden op het slagveld.

De onbemande grondvoertuigen van Milrem zijn geleverd aan 16 verschillende landen over de wereld inclusief NAVO-leden in heel Europa en Noord-Amerika.

De missie in Nederland is het creëren van een uniek robotica centrum waar ontwikkeling, training, customer support, system engineering, simulatie, operationele analyse en conops ontwikkeling samen komen in een bezoekerscentrum.

Milrem Robotics is opgericht in 2013 en heeft vijf Europese vestigingen, waarvan twee locaties in Estland, Zweden, Finland en Nederland. Het Estlandse bedrijf biedt werk aan ruim 200 mensen en groeit snel.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 28-11-2023

Innovatieplein op NEDS 2023: startups te gast

Elke editie van NEDS heeft op het Innovatieplein 15 tot 20 door Defensie genomineerde startups te gast. Deze nieuwe spelers met baanbrekende ideeën wagen een stap in de wereld van Defensie en Veiligheid, en kunnen zo verkennen welke toepassing waar mogelijk is: bij de eindgebruiker, of juist in een toeleveranciersketen. Vanuit buitenposten in campussen, zgn. MIND-bases, verkent Innovatiecentrum MIND – Military Innovation by Doing continu Nederland voor doorbraken. Zij sponsoren met NIDV beursoppervlak, net als het Commissariaat Militaire Productie in eerdere edities.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 08-11-2023

Terugblik: het Grote Defensie Verkiezingsdebat met EW Magazine

Gisteren heeft de NIDV samen met EW Magazine het grote Defensie Verkiezingsdebat georganiseerd. Kijk hier het debat terug
Defensie|Algemeen