Milrem Robotics is de toonaangevende Europese ontwikkelaar en systeemintegrator op het gebied van robotica en autonome systemen voor militaire en civiele toepassingen.

Het bedrijf staat bekend om zijn THeMIS en Multiscope UGVs en de Type-X Robotic Combat Vehicle. De eerste twee zijn bestemd voor het ondersteunen van militairen te voet en civiel gebruik (bosbouw en brandweer). De Type-X is ontwikkeld voor het ondersteunen van gemechaniseerde eenheden. Het unieke modulaire ontwerp en de gespecialiseerde missieladingen bieden commandanten ongeëvenaarde mogelijkheden op het slagveld.

De onbemande grondvoertuigen van Milrem zijn geleverd aan 16 verschillende landen over de wereld inclusief NAVO-leden in heel Europa en Noord-Amerika.

De missie in Nederland is het creëren van een uniek robotica centrum waar ontwikkeling, training, customer support, system engineering, simulatie, operationele analyse en conops ontwikkeling samen komen in een bezoekerscentrum.

Milrem Robotics is opgericht in 2013 en heeft vijf Europese vestigingen, waarvan twee locaties in Estland, Zweden, Finland en Nederland. Het Estlandse bedrijf biedt werk aan ruim 200 mensen en groeit snel.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws