Milrem Robotics is de toonaangevende Europese ontwikkelaar en systeemintegrator op het gebied van robotica en autonome systemen voor militaire en civiele toepassingen.

Het bedrijf staat bekend om zijn THeMIS en Multiscope UGVs en de Type-X Robotic Combat Vehicle. De eerste twee zijn bestemd voor het ondersteunen van militairen te voet en civiel gebruik (bosbouw en brandweer). De Type-X is ontwikkeld voor het ondersteunen van gemechaniseerde eenheden. Het unieke modulaire ontwerp en de gespecialiseerde missieladingen bieden commandanten ongeëvenaarde mogelijkheden op het slagveld.

De onbemande grondvoertuigen van Milrem zijn geleverd aan 16 verschillende landen over de wereld inclusief NAVO-leden in heel Europa en Noord-Amerika.

De missie in Nederland is het creëren van een uniek robotica centrum waar ontwikkeling, training, customer support, system engineering, simulatie, operationele analyse en conops ontwikkeling samen komen in een bezoekerscentrum.

Milrem Robotics is opgericht in 2013 en heeft vijf Europese vestigingen, waarvan twee locaties in Estland, Zweden, Finland en Nederland. Het Estlandse bedrijf biedt werk aan ruim 200 mensen en groeit snel.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws