485 resultaten gevonden

Nieuws: 02-11-2021

NEDAERO terug van eigenlijk nooit weg geweest

In de afgelopen jaren is er een solide basis gelegd op het gebied van Defensie projecten en capabilities. Om dit succes verder uit te bouwen hebben we recent ons Defensie team uitgebreid. Edwin Cozijn is onze nieuwe Director Defense die het defensie-team van NEDAERO zal aansturen. We zien aansluiting bij NIDV als een logische stap, aldus Ruud Kleinendorst, CEO van de NEDAERO Groep.
NIDV nieuws

Nieuws: 02-11-2021

En weer een nieuwe NIDV deelnemer: Gebuwin van harte welkom!

Gebuwin is een familiebedrijf gevestigd in Winterswijk dat al 75 jaar hand- en elektrische lieren ontwerpt en produceert.
NIDV nieuws

Nieuws: 02-11-2021

Maatschappelijk verantwoord inkopen geen bedreiging, maar kans

De strategie voor het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) van de Rijksoverheid “Inkopen met impact” beschrijft verschillende thema’s. Deze thema’s zijn: milieuvriendelijk inkopen, internationale sociale voorwaarden, social return on investment, innovatiegericht inkopen, participatie van het MKB, circulair inkopen en biobased inkopen. Defensie sluit, waar mogelijk, aan bij deze strategie.
Innovatie|NIDV Magazine

Nieuws: 02-11-2021

Klimaat en Krijgsmacht centraal op NEDS 2021

De NIDV Exhibition Defence and Security, NEDS 2021, staat dit jaar in het teken van Klimaat en Krijgsmacht. Tijdens het centrale ochtendprogramma gaan verschillende sprekers in op de kansen en oplossingen die industrie, kennisinstellingen en overheid samen kunnen vinden. Door klimaatverandering worden omstandigheden steeds extremer en blijken van grote invloed te kunnen zijn op vrede en veiligheid.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 01-11-2021

Planning project vervanging onderzeeboten verder aan de haal

Met de Kamerbrief van 27 oktober wordt bewaarheid waar de NIDV reeds meerdere malen voor heeft gewaarschuwd. Nu is formeel bekend gesteld dat de eerste onderzeeboten niet in 2028, maar later worden geleverd. Dat is slecht nieuws voor zowel Defensie als het bedrijfsleven. Verder uitstel van het besluit brengt miljoenen extra kosten met zich mee voor het in de vaart houden van de Walrusklasse onderzeeboten. Dat geld kan beter voor nieuwe onderzeeboten worden gebruikt, aldus Ron Nulkes (directeur NIDV).
NMC|Industrie Nieuws

Nieuws: 29-10-2021

Nationale Agenda Ruimtevaart aangeboden aan Minister Blok

In ons dagelijks leven en voor onze defensie en veiligheid zijn we steeds sterker afhankelijk geworden van systemen in de ruimte. Ruimtevaart is de laatste jaren een grote groeimarkt die al lang niet meer het exclusieve domein is van de grootmachten.
NPVS|Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 26-10-2021

Eerste HAPS Aardobservatie ontwikkel- en test centrum in de wereld

In 2020 heeft een team met specialisten van Aratos Systems en KEC een studie uitgevoerd, met financiële steun van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Midpoint Brabant en Provincie Noord Brabant, om te bepalen of de ontwikkeling van “High-Altitude Platform Stations” (HAPS) technologieën die Aardobservatie data services mogelijk maken haalbaar is.
NPVS|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 26-10-2021

Positionpaper Commissiedebat wapenexportbeleid

Op 28 oktober staat het jaarlijkse Commissiedebat Wapenexportbeleid gepland in de Tweede Kamer. Vanwege de grote impact van dit beleid op de Nederlandse Defensie- en veiligheidssector heeft de NIDV wederom een positionpaper geschreven.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws