AI voor ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen

 

Op vrijdag 11 februari 2022 organiseert de NIDV samen met NL AIC, de AI-hub Noord-Nederland, de NOM en de BOM de tweede bijeenkomst rondom AI en Data Science voor Defensie, met als thema’s “ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen”.

We informeren u over de plannen en ambities van Defensie als ook de kansen en mogelijkheden van AINed om daarop in te spelen.  Aan de hand van workshops gaan we met elkaar in gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken en voorbereiden op de mogelijkheden die AINed in samenwerking met defensie biedt.

Op vrijdag 11 februari bent u vanaf 12:00 uur welkom om aan te sluiten bij de lunch. Het programma start om 13:00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de stad Groningen (locatie n.t.b.)  De uitnodiging met een nadere toelichting op het programma en een mogelijkheid tot registreren zal nog volgen.
Afhankelijk van de COVID situatie en de dan daarbij behorende maatregelen, kan het evenement een hybride vorm krijgen.

Voor vragen kunt u contact nemen met Harry de Groot h.degroot@nidv.eu

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-03-2023

NATO Investment Fund komt mogelijk naar Amsterdam

De militaire alliantie beslist volgens betrokkenen vrijdag of het Nato Investment Fund voor start-ups naar de hoofdstad komt. Het zou een belangrijke stimulans voor de Nederlandse techsector kunnen zijn, als het doorgaat.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-03-2023

Innovatiemissie naar Frankrijk met RVO

Een Nederlandse delegatie van Defensie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het gouden ecosysteem voor Defensie en Veiligheid is tot vandaag te gast in Parijs op de EDF-Innovatiemissie, met als gastheer het Agence de l’innovation de défense. Met 100 aanwezigen uit Nederland en Frankrijk zet de samenwerking hier nieuwe stappen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws