AI voor ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen

 

Op vrijdag 11 februari 2022 organiseert de NIDV samen met NL AIC, de AI-hub Noord-Nederland, de NOM en de BOM de tweede bijeenkomst rondom AI en Data Science voor Defensie, met als thema’s “ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen”.

We informeren u over de plannen en ambities van Defensie als ook de kansen en mogelijkheden van AINed om daarop in te spelen.  Aan de hand van workshops gaan we met elkaar in gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken en voorbereiden op de mogelijkheden die AINed in samenwerking met defensie biedt.

Op vrijdag 11 februari bent u vanaf 12:00 uur welkom om aan te sluiten bij de lunch. Het programma start om 13:00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de stad Groningen (locatie n.t.b.)  De uitnodiging met een nadere toelichting op het programma en een mogelijkheid tot registreren zal nog volgen.
Afhankelijk van de COVID situatie en de dan daarbij behorende maatregelen, kan het evenement een hybride vorm krijgen.

Voor vragen kunt u contact nemen met Harry de Groot h.degroot@nidv.eu

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws