AI voor ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen

 

Op vrijdag 11 februari 2022 organiseert de NIDV samen met NL AIC, de AI-hub Noord-Nederland, de NOM en de BOM de tweede bijeenkomst rondom AI en Data Science voor Defensie, met als thema’s “ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen”.

We informeren u over de plannen en ambities van Defensie als ook de kansen en mogelijkheden van AINed om daarop in te spelen.  Aan de hand van workshops gaan we met elkaar in gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken en voorbereiden op de mogelijkheden die AINed in samenwerking met defensie biedt.

Op vrijdag 11 februari bent u vanaf 12:00 uur welkom om aan te sluiten bij de lunch. Het programma start om 13:00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de stad Groningen (locatie n.t.b.)  De uitnodiging met een nadere toelichting op het programma en een mogelijkheid tot registreren zal nog volgen.
Afhankelijk van de COVID situatie en de dan daarbij behorende maatregelen, kan het evenement een hybride vorm krijgen.

Voor vragen kunt u contact nemen met Harry de Groot h.degroot@nidv.eu

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws