AI voor ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen

 

Op vrijdag 11 februari 2022 organiseert de NIDV samen met NL AIC, de AI-hub Noord-Nederland, de NOM en de BOM de tweede bijeenkomst rondom AI en Data Science voor Defensie, met als thema’s “ondersteuning militaire besluitvorming voor command & control en inlichtingen”.

We informeren u over de plannen en ambities van Defensie als ook de kansen en mogelijkheden van AINed om daarop in te spelen.  Aan de hand van workshops gaan we met elkaar in gesprek over hoe we elkaar kunnen versterken en voorbereiden op de mogelijkheden die AINed in samenwerking met defensie biedt.

Op vrijdag 11 februari bent u vanaf 12:00 uur welkom om aan te sluiten bij de lunch. Het programma start om 13:00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de stad Groningen (locatie n.t.b.)  De uitnodiging met een nadere toelichting op het programma en een mogelijkheid tot registreren zal nog volgen.
Afhankelijk van de COVID situatie en de dan daarbij behorende maatregelen, kan het evenement een hybride vorm krijgen.

Voor vragen kunt u contact nemen met Harry de Groot h.degroot@nidv.eu

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws