Een week lang stellen bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector op de Eurosatory in Parijs hun producten tentoon, waar een ongekend aantal buitenlandse delegaties zich in verdiept. Van deze beurs, geopend door president Macron, kunnen grote en kleine bedrijven en krijgsmachten voordeel ondervinden.

De Franse president benadrukte de geopolitieke uitdagingen, die zijns inziens vragen om een “oorlogseconomie”. Een voorgestelde Europese financiële taxonomie die het defensiebedrijven moeilijker maakt komt er niet. Macron onderstreepte het belang van innovaties, en riep op tot meer Europese soevereiniteit met daarbij een essentiële rol voor defensie- en veiligheidsbedrijven.

Het Holland Paviljoen is een gemeenschappelijk initiatief van de ministeries van Defensie en Econonische Zaken en Klimaat. De directeur van de Defensie Materieel Organisaties, vice admiraal Arie Jan de Waard en de commissaris Militaire Productie, Jan Christiaan Dicke, bezochten op 13 juni de deelnemende NIDV-bedrijven op het Holland Paviljoen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws