384 resultaten gevonden

Nieuws: 07-10-2020

Webinar NGP: Landmacht heeft grote ambities met bedrijfsleven in toekomstig TCL

Vandaag heeft het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) samen met de Koninklijke Landmacht een webinar georganiseerd over het Technology Center Land (TCL). Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen en directeur materieel en diensten brigade-generaal Gerhard Schonewille hebben tijdens dit webinar aan ca. 60 deelnemers van het NGP-platform presentaties gegeven over hun ambities. Aansluitend was er de mogelijkheid om vragen te stellen en werd een dringende oproep gedaan vanuit de Landmacht aan de deelnemers van de webinar om concrete ideeën aan te leveren voor samenwerking.
NGP|Adaptieve krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 06-10-2020

Radio’s zijn eerste concrete stap Duits-Nederlandse verbondenheid

Goede, beveiligde militaire communicatie- en dataverbindingen zijn steeds belangrijker. Zeker ook die met buitenlandse partners, aangezien Nederland voornamelijk optreedt in internationaal verband. Spiral 0 is de 1e concrete stap naar het veilig verbinden van alle mobiele systemen met buitenlandse partners (internationale operabiliteit). Staatssecretaris Barbara Visser informeerde de Kamer over dit voorgenomen project.
NIVP|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 06-10-2020

Harriët Slager begonnen voor NIDV in Brussel

Het belang van Europese defensiedossiers neemt razendsnel toe. Daarom is vanaf 1 oktober Harriët Slager aangesteld als vertegenwoordiger van de Nederlandse DVI in Brussel, namens de NIDV. Het gaat om een dag per week. Zij zal zich concentreren op de External Affairs van de AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD), de koepel waaraan de NIDV is verbonden, en de Europese instellingen.
NIDV nieuws

Nieuws: 05-10-2020

Stip op de horizon 30 emissieloze schepen in 2030

Dertig emissieloze schepen in 2030. Dat is het doel van het ‘Masterplan voor een emissieloze maritieme sector’. Het plan vormt de aanloop naar lange termijn schaalvergroting van de vergroening van de Nederlandse scheepvaart. Bijzonder is de rol van Defensie en Rijkswaterstaat, die als launching customer willen deelnemen aan dit traject.
NMC|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 01-10-2020

Zr.Ms. Pelikaan arriveert weer in Curaçao na midlife upgrade door Nederlandse industrie

Sinds 1 oktober bevindt Zr.Ms. Pelikaan zich weer in de vertrouwde Caribische wateren.  Op 17 september heeft Damen Shipyards Den Helder Zr.Ms. Pelikaan afgeleverd aan de Koninklijke Marine (KM) na een groot onderhoud van acht maanden.  De midlife-upgrade is succesvol gerealiseerd, mede in nauw samenwerkingsverband met de Nederlandse marinebouwcluster. Alewijnse, Heinen & Hopman, Alfa Laval, Hatenboer Water, Rohde & Schwarz, zijn een kleine greep uit de Nederlandse onderaannemers die aan dit project hebben meegewerkt.
Algemeen

Nieuws: 01-10-2020

Izaak Veerman en Bob van der Horst toegetreden tot NIDV-bestuur

Izaak Veerman, CEO Van Halteren is benoemd tot het NIDV-bestuur. Het NIDV-bestuur vertegenwoordigt verschillende NIDV-deelnemers, van de OEM’s tot MKB en kennisinstellingen. Met het toetreden van Izaak Veerman worden ook de bedrijven, welke actief zijn in de grondgebonden sector goed vertegenwoordigd. Als plaatsvervangend bestuurslid voor de grondgebonden sector is Bob van der Horst, commercial director VDL Defence Technologies, benoemd.
NIDV nieuws

Nieuws: 01-10-2020

Nederlandse defensieindustrie sluit zich aan bij European Raw Materials Alliance

Op 29 september is het European Raw Materials Alliance (ERMA) -initiatief van start gegaan, waar ook de NIDV zich bij heeft aangesloten. ERMA is gelanceerd door industrie en de Europese Commissie onder aanvoering van commissaris Breton om meer controle te krijgen over critical raw materials (CRM). De Alliance kent inmiddels ruim 130 bedrijven en ruim 40 associaties, waaronder ASD en de NIDV.
Europa|NIDV nieuws

Nieuws: 01-10-2020

JetSupport en Provincial Aerospace leveren nieuwe vliegtuigen Kustwacht Nederland

Kustwacht Nederland (KWNL) beschikt vanaf voorjaar 2022 over 2 nieuwe vliegtuigen. De Nederlandse firma JetSupport en de Canadese firma Provincial Aerospace gaan als consortium twee Dash-8 toestellen leasen aan de Kustwacht. Dat is op 30 september contractueel vastgelegd voor een periode van 10 jaar. Het consortium levert ook de vliegers en het onderhoudspersoneel.
NPVS|Adaptieve krijgsmacht|Industrie Nieuws