Fokker Services en Fokker Techniek zijn ook onder de nieuwe eigenaar weer toegetreden als NIDV-deelnemer.

We zijn natuurlijk niet onbekend met de NIDV en denken dat er kansen liggen in het verder uitbreiden van onze diensten richting de Nederlandse en internationale defensie after-market.

Als onafhankelijke serviceprovider zijn wij in staat om militaire klanten te ondersteunen van het kleinste Standard Part tot en met volledig groot onderhoud of ombouw van een vliegtuig of helikopter. We hebben faciliteiten in Nederland, Singapore en de VS en beschikken naast de hangaars en warehouse faciliteiten tevens over een eigen engineering afdeling en eigen repair centers, aangevuld met een groot internationaal netwerk.

Onze ambitie is om zo veel mogelijk aan te sluiten bij de specifieke behoefte die een klant heeft. Zo hebben wij voor de Nederlandse luchtmacht diverse oplossingen op maat, waaronder de base maintenance ondersteuning aan de Nederlandse NH90 helikopter en de Standard Parts Solution voor alle militaire luchtmachtbasissen. Verder hebben we momenteel een Gulfstream G550 in ombouw staan op Woensdrecht, dit Special Mission Aircraft zal 2023 afgeleverd worden in opdracht van Gulfstream.

Voor elk type vliegtuig, helikopter of UAV willen we onze jarenlange ervaring en kennis inzetten en zo een oplossing bieden voor en bijdrage leveren aan de defensie en veiligheid.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 03-06-2024

NL EASP AIR voor 4e keer contract toegewezen door Frontex EU Grens- en Kustwacht

Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarige, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-05-2024

Noodzakelijke opschaling vraagt om passende maatregelen

Het ministerie van EZK voor tweejaarlijks een onderzoek uit naar de omvang, structuur en kennis van de NLDTIB. Berenschot heeft dit onderzoek begin 2024 uitgevoerd, en het rapport daarvan is 27 mei naar de Tweede Kamer gestuurd.  Belangrijke nieuwe thema’s in dit onderzoek waren groeiverwachtingen, opschalingsmogelijkheden en financieringsknelpunten.
Algemeen

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen