Afgelopen week heeft JIVC/Defensie met haar partners het Markt Alignment Protocol getekend voor programma Roger. Daarmee is een volgende stap gezet in samenwerking tussen Defensie en de markt. Naast Defensie zijn Capgemini, CGI, Ordina, IBM, Accenture, Atos en Conclusion betrokken.

Met Programma Roger wordt het huidige SAP-pakket stapsgewijs tot eind 2025 vervangen door SAP S/4HANA. Daarmee wordt de continuïteit gewaarborgd van de bedrijfsvoering van Defensie, waaronder inkoop, bevoorrading, onderhoud en transport. Ook wordt de bedrijfsvoering verder gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Alles wordt uitgevoerd in samenwerking tussen Defensie en een groot deel van markt.

Hoe zat het ook alweer met SAP in Defensie? 

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen