Cyberweerbaarheid

Business Development Manager IT & Politie

Matthijs Olde

E: m.olde@nidv.eu
Aandachtsgebieden
Jong-NIDV|NPTC|Investeringstoets Defensie en Veiligheid|Innovatief aanbesteden|Handel en export|Export

ICT kan naast een hulp ook haar eigen vijand kan zijn. De wereld – dus ook Nederland – is een strijdtoneel van voortdurende cyberaanvallen en cyberverweer. Met subsidie van het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is het project Cyberweerbaarheid gestart. Inmiddels is een register geïmplementeerd met daarin bedrijven die betrouwbare software of hardware of diensten op cybergebied leveren.

Bedrijven die voor defensieopdrachten aan de ABDO-eisen moeten voldoen, kunnen in het register de juiste toeleveranciers vinden om hun ICT te beveiligen. Als u meer informatie wil over opname in het register Register van ABDO Security Technology Providers (RAST-PRO), neem dan contact op via een mail aan register@nidv.eu.

Ook voor de haalbaarheid van een ABDO-cloud (om samen te werken met Defensie, Politie en toeleveranciers) wordt overlegd met de MIVD. De relatie tot de Amerikaanse CMMC (die inmiddels verplicht is voor elk bedrijf dat in de toeleverketen zit aan Amerikaanse defensie) wordt proactief onderzocht om de regelgeving voor de Nederlandse industrie zo eenvoudig mogelijk te houden en doublures bij vergunningverlening te voorkomen.

En het NIVP faciliteert verspreiding van dreigingsinformatie vanuit NCSC en DTC naar onze deelnemers.

Het NIVP onderhoudt contacten met brancheorganisaties zoals AFCEA, Cyberveilig Nederland en NL-Digital.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!