“Hoogtechnologische bedrijven die actief zijn in projecten van het Europees Defensie Fonds”, zijn indrukken van de werkbezoeken van voorzitter NIDV Angelien Eijsink aan Microflown (Arnhem), Thales Nederland (Hengelo) en Demcon (Enschede).

Directeur Alex Koers van Microflown ging in op de richtingsgevoelige akoestische (en dus passieve) sensor die hij heeft bedacht en ontwikkeld. Met deze sensoren kan de positie van geweerschutters, artillerieopstellingen- en drones snel en accuraat worden gedetecteerd. De sensoren zijn geschikt voor gebruik op statische locaties in het veld, maar ook voor mobiel gebruik op voertuigen en vliegende systemen. De uitdagingen die hij als MKB ondervindt op de defensie- en veiligheidsmarkt kwamen daarbij uitgebreid aan bod.

Voorzitter Eijsink feliciteerde Thales met het honderdjarig bestaan dat in 2022 wordt gevierd, onder meer met het sponsorschap van de NEDS2022 in AHOY. CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland legde de strategische doelstelling van het sterk groeiende higtech bedrijf uit. Thales levert zowel op de defensie- als de civiele markt.

Ook indrukwekkend is DEMCON, dat door onder meer de huidige CEO Dennis Schippers is gestart. Door de gemiddelde leeftijd van 36 jaar blijft Demcon jong van geest! Met de op 1 januari gestarte business unit Demcon defense & security systems wil zij haar kansen op de defensie- en veiligheidsmarkt vergroten, waarbij de NIDV goed kan ondersteunen.

Drie bedrijven in het oosten van het land, die actief willen bijdragen aan vrede en veiligheid. Met een rondleiding door de productiefaciliteit van Demcon in Enschede werden de werkbezoeken aan de bedrijven, afgesloten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws