“Hoogtechnologische bedrijven die actief zijn in projecten van het Europees Defensie Fonds”, zijn indrukken van de werkbezoeken van voorzitter NIDV Angelien Eijsink aan Microflown (Arnhem), Thales Nederland (Hengelo) en Demcon (Enschede).

Directeur Alex Koers van Microflown ging in op de richtingsgevoelige akoestische (en dus passieve) sensor die hij heeft bedacht en ontwikkeld. Met deze sensoren kan de positie van geweerschutters, artillerieopstellingen- en drones snel en accuraat worden gedetecteerd. De sensoren zijn geschikt voor gebruik op statische locaties in het veld, maar ook voor mobiel gebruik op voertuigen en vliegende systemen. De uitdagingen die hij als MKB ondervindt op de defensie- en veiligheidsmarkt kwamen daarbij uitgebreid aan bod.

Voorzitter Eijsink feliciteerde Thales met het honderdjarig bestaan dat in 2022 wordt gevierd, onder meer met het sponsorschap van de NEDS2022 in AHOY. CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland legde de strategische doelstelling van het sterk groeiende higtech bedrijf uit. Thales levert zowel op de defensie- als de civiele markt.

Ook indrukwekkend is DEMCON, dat door onder meer de huidige CEO Dennis Schippers is gestart. Door de gemiddelde leeftijd van 36 jaar blijft Demcon jong van geest! Met de op 1 januari gestarte business unit Demcon defense & security systems wil zij haar kansen op de defensie- en veiligheidsmarkt vergroten, waarbij de NIDV goed kan ondersteunen.

Drie bedrijven in het oosten van het land, die actief willen bijdragen aan vrede en veiligheid. Met een rondleiding door de productiefaciliteit van Demcon in Enschede werden de werkbezoeken aan de bedrijven, afgesloten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-03-2023

NATO Investment Fund komt mogelijk naar Amsterdam

De militaire alliantie beslist volgens betrokkenen vrijdag of het Nato Investment Fund voor start-ups naar de hoofdstad komt. Het zou een belangrijke stimulans voor de Nederlandse techsector kunnen zijn, als het doorgaat.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-03-2023

Innovatiemissie naar Frankrijk met RVO

Een Nederlandse delegatie van Defensie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het gouden ecosysteem voor Defensie en Veiligheid is tot vandaag te gast in Parijs op de EDF-Innovatiemissie, met als gastheer het Agence de l’innovation de défense. Met 100 aanwezigen uit Nederland en Frankrijk zet de samenwerking hier nieuwe stappen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws