“Hoogtechnologische bedrijven die actief zijn in projecten van het Europees Defensie Fonds”, zijn indrukken van de werkbezoeken van voorzitter NIDV Angelien Eijsink aan Microflown (Arnhem), Thales Nederland (Hengelo) en Demcon (Enschede).

Directeur Alex Koers van Microflown ging in op de richtingsgevoelige akoestische (en dus passieve) sensor die hij heeft bedacht en ontwikkeld. Met deze sensoren kan de positie van geweerschutters, artillerieopstellingen- en drones snel en accuraat worden gedetecteerd. De sensoren zijn geschikt voor gebruik op statische locaties in het veld, maar ook voor mobiel gebruik op voertuigen en vliegende systemen. De uitdagingen die hij als MKB ondervindt op de defensie- en veiligheidsmarkt kwamen daarbij uitgebreid aan bod.

Voorzitter Eijsink feliciteerde Thales met het honderdjarig bestaan dat in 2022 wordt gevierd, onder meer met het sponsorschap van de NEDS2022 in AHOY. CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland legde de strategische doelstelling van het sterk groeiende higtech bedrijf uit. Thales levert zowel op de defensie- als de civiele markt.

Ook indrukwekkend is DEMCON, dat door onder meer de huidige CEO Dennis Schippers is gestart. Door de gemiddelde leeftijd van 36 jaar blijft Demcon jong van geest! Met de op 1 januari gestarte business unit Demcon defense & security systems wil zij haar kansen op de defensie- en veiligheidsmarkt vergroten, waarbij de NIDV goed kan ondersteunen.

Drie bedrijven in het oosten van het land, die actief willen bijdragen aan vrede en veiligheid. Met een rondleiding door de productiefaciliteit van Demcon in Enschede werden de werkbezoeken aan de bedrijven, afgesloten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws