“Hoogtechnologische bedrijven die actief zijn in projecten van het Europees Defensie Fonds”, zijn indrukken van de werkbezoeken van voorzitter NIDV Angelien Eijsink aan Microflown (Arnhem), Thales Nederland (Hengelo) en Demcon (Enschede).

Directeur Alex Koers van Microflown ging in op de richtingsgevoelige akoestische (en dus passieve) sensor die hij heeft bedacht en ontwikkeld. Met deze sensoren kan de positie van geweerschutters, artillerieopstellingen- en drones snel en accuraat worden gedetecteerd. De sensoren zijn geschikt voor gebruik op statische locaties in het veld, maar ook voor mobiel gebruik op voertuigen en vliegende systemen. De uitdagingen die hij als MKB ondervindt op de defensie- en veiligheidsmarkt kwamen daarbij uitgebreid aan bod.

Voorzitter Eijsink feliciteerde Thales met het honderdjarig bestaan dat in 2022 wordt gevierd, onder meer met het sponsorschap van de NEDS2022 in AHOY. CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland legde de strategische doelstelling van het sterk groeiende higtech bedrijf uit. Thales levert zowel op de defensie- als de civiele markt.

Ook indrukwekkend is DEMCON, dat door onder meer de huidige CEO Dennis Schippers is gestart. Door de gemiddelde leeftijd van 36 jaar blijft Demcon jong van geest! Met de op 1 januari gestarte business unit Demcon defense & security systems wil zij haar kansen op de defensie- en veiligheidsmarkt vergroten, waarbij de NIDV goed kan ondersteunen.

Drie bedrijven in het oosten van het land, die actief willen bijdragen aan vrede en veiligheid. Met een rondleiding door de productiefaciliteit van Demcon in Enschede werden de werkbezoeken aan de bedrijven, afgesloten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen