Vanwege de druk op ziekenhuiscapaciteit gaat NIDV-deelnemer Hospitainer uit Vaassen extra veld-hospitalen leveren aan het Italiaanse Rode Kruis om extra capaciteit te creëren waar patiënten behandeld kunnen worden.

Het Italiaanse Rode Kruis heeft momenteel drie veld-hospitalen in bruikleen van de Philips foundation. Nu heeft het Italiaanse Rode Kruis nog eens vier units besteld en Hospitainer is druk bezig om deze zo snel mogelijk te leveren. Het gaat hier om een variant op het veld-hospitaal met 20 bedden met een geoptimaliseerde indeling. Het hospitaal bestaat uit 4 tenten die met elkaar verbonden worden en, dankzij de aangepaste indeling, kan het hospitaal zo neergezet worden dat er ruimte is voor 24 in plaats van 20 bedden.

Het blijft niet bij tenten en bedden. Hospitainer levert een complete turn-key oplossing, met generatoren, een compleet watersysteem, verwarming en koeling, toiletten en wastafels en nog veel meer zodat de patiënten zo goed mogelijk behandeld kunnen worden. De eerste twee units worden deze week verzonden en de overige twee ongeveer een week later. Het kost maar een dag om een hospitaal op te bouwen als ze eenmaal geleverd zijn, dus het zal niet lang duren voordat het Italiaanse Rode Kruis de units in gebruik kan nemen om mensen te helpen.

Naast Italië worden de veldhospitalen van Hospitainer in heel Europa ingezet en zijn ze door het ministerie van Defensie naar Aruba, Curaçao en Sint-Maarten gestuurd.

meer informatie: Hospitainer.com

Laatste nieuws