Vanwege de druk op ziekenhuiscapaciteit gaat NIDV-deelnemer Hospitainer uit Vaassen extra veld-hospitalen leveren aan het Italiaanse Rode Kruis om extra capaciteit te creëren waar patiënten behandeld kunnen worden.

Het Italiaanse Rode Kruis heeft momenteel drie veld-hospitalen in bruikleen van de Philips foundation. Nu heeft het Italiaanse Rode Kruis nog eens vier units besteld en Hospitainer is druk bezig om deze zo snel mogelijk te leveren. Het gaat hier om een variant op het veld-hospitaal met 20 bedden met een geoptimaliseerde indeling. Het hospitaal bestaat uit 4 tenten die met elkaar verbonden worden en, dankzij de aangepaste indeling, kan het hospitaal zo neergezet worden dat er ruimte is voor 24 in plaats van 20 bedden.

Het blijft niet bij tenten en bedden. Hospitainer levert een complete turn-key oplossing, met generatoren, een compleet watersysteem, verwarming en koeling, toiletten en wastafels en nog veel meer zodat de patiënten zo goed mogelijk behandeld kunnen worden. De eerste twee units worden deze week verzonden en de overige twee ongeveer een week later. Het kost maar een dag om een hospitaal op te bouwen als ze eenmaal geleverd zijn, dus het zal niet lang duren voordat het Italiaanse Rode Kruis de units in gebruik kan nemen om mensen te helpen.

Naast Italië worden de veldhospitalen van Hospitainer in heel Europa ingezet en zijn ze door het ministerie van Defensie naar Aruba, Curaçao en Sint-Maarten gestuurd.

meer informatie: Hospitainer.com

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws