Van 16-21 april heeft de NIDV samen met 17 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen waaronder NIDV-deelnemers GKN Aerospace, Fokker Services, KLM, ADSE, Aeronamic, KVE Composites, OPT/NET, NLR en TNO, deelgenomen aan de Sustainable and Military Aviation Mission naar Brazilië.

De missie was georganiseerd door de NAG, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlandse Consulaat in Sao Paulo, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van I&W. De focus van de missie lag op samenwerking tussen de Braziliaanse en Nederlandse luchtvaart clusters op het gebied van innovatieve en duurzame luchtvaart. Tijdens de eerste twee dagen bij Embraer in San Jose dos Campos werd echter ook nadrukkelijk aandacht besteed aan de beoogde aanschaf door het Commando Luchtstrijdkrachten van het C390 Millennium transporttoestel van Embraer en daaruit voortvloeiende IP-verplichtingen.

Handelsmissie Embraer C-390 Millennium

Daarnaast verzorgde Embraer interessante presentaties over hun R&D-programma en hun visie op de toekomst van de commerciële luchtvaart – de Energia-familie bestaande uit diverse types vliegtuigen met elektrische, hybride en waterstof aandrijving.  Ook werd aandacht besteed aan het Embraer Urban Air Mobility programma “Eve Mobility” en aan hun innovatieprogramma “Embraer X”. Op hun beurt gaven de Nederlandse deelnemers enkele presentaties over ontwikkelingen op het gebied van de civiele en militaire luchtvaart in ons land.

In de tweede helft van de week werden bezoeken gebracht aan de Braziliaanse Aerospace Cluster, het Research Center for Future Air Mobility en enkele luchtvaartbedrijven in San Jose dos Campos en Campinas. Het bezoek werd afgesloten met een ontvangst door de Nederlandse Consul, Wieneke Vullings op haar residentie in Sao Paulo.

Als u met dit soort missies mee wil reizen, bekijk dan onze agenda om te zien aan welke evenementen de NIDV deel zal nemen.

Zie NIDV Agenda

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-05-2023

PIB Maleisië werpt vruchten af in Langkawi

Tot en met 27 mei vindt in Maleisië de tweejaarlijkse Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) plaats. De NIDV is daar samen met een aantal bedrijven aanwezig in een Nederlands paviljoen en wordt ondersteund door Commandant COMMIT en CMP van EZK. Deze aansprekende beurs kent vele standhouders en bezoekers vanuit de gehele wereld en biedt kansen voor de deelnemende Nederlandse industrie.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-05-2023

NIDV en Defensie trekken samen op bij MVOI-congres

Onder grote belangstelling vond op 22 mei het Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap en Inkopen (MVOI)-congres plaats op de Kromhoutkazerne te Utrecht. Na de opening door Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat volgde een paneldiscussie met plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Boudewijn Boots, directeur van Saab Nederland en voorzitter van NIDV-Platform Duurzaamheid Jan Terlouw, en directeur Inkoop van Commando Materieel en IT (COMMIT) Roos Wijman. Na de pauze maakte onder meer de presentatie van Tom Middendorp (de klimaatgeneraal) diepe indruk. Het geheel stond onder de bezielende leiding van moderator luitenant-kolonel Peter de Bok.
NPDMV|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2023

Nederlandse toptech in Noord-Europees verband: een update over NNSC

Een sterke Nederlandse maritieme industriële basis in Europees verband krijgt steeds verder vorm in de samenwerking Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC). Formeel doel: “het versterken van het Noord-Europese Maritieme Ecosysteem door samenwerking tussen landen en bedrijfsleven om beschikbaarheid en voorraad van kritieke technologie voor militair gebruik te waarborgen.” Geen gebrek aan ambitie, hoog tijd voor een korte update.
NMC|Europa|Algemeen