Tedas beveiligt organisaties tegen de risico’s van cyber dreigingen. De klanten bevinden zich veelal binnen het Defensie-, inlichtingen- & veiligheidsdomein van de Nederlandse overheid en leveranciers van vitale infrastructuur.

Genoemde organisaties zijn gehouden aan de zwaarste informatiebeveiligingseisen, zoals het Defensie Beveiligingsbeleid (DBB), Baseline Informatiebeveiliging Overheid(BIO) en/of Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen(WBNI). Tedas ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan 15 jaar netwerken en IT Security-oplossingen voor haar klanten zodat zij kunnen voldoen aan genoemde beveiligingseisen en vitale systemen en kritische data optimaal zijn beveiligd.

De door de jaren heen opgebouwde diepgaande kennis en ervaring in het spanningsveld tussen operationele behoefte en informatiebeveiligingsbeleid, heeft geleid tot Tedas “Bastion” de basis voor het product- en dienstenportfolio van Tedas. Bastion is een modulaire netwerk security architectuur waarmee organisaties hun netwerk of een specifiek onderdeel hiervan, “military grade” kunnen beveiligen. Bastion maakt het mogelijk om binnen netwerkomgevingen met een rubriceringsniveau tot STG “Staats Geheim; Geheim” data aantoonbaar veilig te ontvangen, op te slaan en te verzenden, terwijl het netwerk is verbonden met het internet. Vanuit informatiebeveiligingsbeleid is dit over het algemeen niet toegestaan.

Voor NIDV leden biedt Tedas de mogelijkheid uw IT infrastructuur te toetsen op kwetsbaarheden middels een Tedas Infrastructuur Kwetsbaarheid Scan (TIKS). Ook kan Tedas advies en ondersteuning bieden bij het opstellen van een ABDO compliant informatiebeveiligingsbeleid en de inrichting van de IT Security maatregelen op alle TBB niveaus. Tedas ontwikkelde hiervoor een eigen framework waarin de ABDO richtlijnen eenvoudig worden vertaald naar heldere maatregelen.

Tedas biedt de volgende dienstverlening:

  • IT (Security) Consultancy
  • ABDO Consultancy
  • Tedas Infrastructuur Kwetsbaarheid Scan  (TIKS)
  • Tedas Applicatie Kwetsbaarheid Scan (TAKS)
  • Bastion Network Security oplossingen
  • Netwerk Beheer
  • Secure Hosting (in 2 beveiligde datacenters)

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 03-06-2024

NL EASP AIR voor 4e keer contract toegewezen door Frontex EU Grens- en Kustwacht

Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarige, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-05-2024

Noodzakelijke opschaling vraagt om passende maatregelen

Het ministerie van EZK voor tweejaarlijks een onderzoek uit naar de omvang, structuur en kennis van de NLDTIB. Berenschot heeft dit onderzoek begin 2024 uitgevoerd, en het rapport daarvan is 27 mei naar de Tweede Kamer gestuurd.  Belangrijke nieuwe thema’s in dit onderzoek waren groeiverwachtingen, opschalingsmogelijkheden en financieringsknelpunten.
Algemeen

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen