Na een intensieve samenwerking met Trade Facilitation heeft Marcel Biemans (StandardAero) de vergunning AEO Full uit handen van Annechien Marijnissen (Douane) mogen ontvangen.

De uitreiking op vliegbasis Woensdrecht kreeg een extra feestelijk tintje vanwege het feit dat Annechien, in het nieuwe door Mart Visser ontworpen, Douane uniform was gekleed.

Het belang van de AEO Full vergunning is voor StandardAero groot vanwege het gebruik van de economische Douanevergunningen Actieve Veredeling en Passieve Veredeling. Deze twee douanevergunningen werden op die dag tevens aan StandardAero toegekend.

De waardedichtheid van straalmotoren en componenten is hoog en het gebruik van economische douaneregelingen is instrumenteel om op een Internationaal concurrerende wijze onderhoud en reparaties uit te voeren.

De geautomatiseerde administratieve vastlegging van verschillende bedrijfsprocessen zijn van essentieel belang voor de werking van de AEO, Actieve Veredeling en Passieve Veredeling vergunning.

StandardAero is verantwoordelijk voor o.a. het onderhoud van straalmotoren van de F16 en de nieuwe F35 van de Royal Netherlands Air Force (RNLAF). Mede daarom is het belangrijk voor StandardAero om aan de AEO-veiligheidsnorm van de Europese Commissie te voldoen.

Deze processen zijn door een team van de Douane beoordeeld en goed bevonden. Het douaneteam bestond o.a. uit IT auditspecialist Paulinda Derene en registeraccountant Thomas Sikken.

Voor StandardAero een leerzaam proces waarbij verbeteringen zijn gemaakt en Key Performace indicatoren bijdragen tot vergaande bedrijfsmatige beheersing van complexe processen.
Een goed voorbeeld waar compliance en efficiency hand in hand kunnen gaan.

StandardAero is een schoolvoorbeeld van publiek en private samenwerking. Het verkrijgen van deze douanevergunningen is een uitdagend traject dat in dit geval goed is afgelegd door nauwe samenwerking tussen StandardAero, Trade Facilitation en de Nederlandse Douane.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws