Na een intensieve samenwerking met Trade Facilitation heeft Marcel Biemans (StandardAero) de vergunning AEO Full uit handen van Annechien Marijnissen (Douane) mogen ontvangen.

De uitreiking op vliegbasis Woensdrecht kreeg een extra feestelijk tintje vanwege het feit dat Annechien, in het nieuwe door Mart Visser ontworpen, Douane uniform was gekleed.

Het belang van de AEO Full vergunning is voor StandardAero groot vanwege het gebruik van de economische Douanevergunningen Actieve Veredeling en Passieve Veredeling. Deze twee douanevergunningen werden op die dag tevens aan StandardAero toegekend.

De waardedichtheid van straalmotoren en componenten is hoog en het gebruik van economische douaneregelingen is instrumenteel om op een Internationaal concurrerende wijze onderhoud en reparaties uit te voeren.

De geautomatiseerde administratieve vastlegging van verschillende bedrijfsprocessen zijn van essentieel belang voor de werking van de AEO, Actieve Veredeling en Passieve Veredeling vergunning.

StandardAero is verantwoordelijk voor o.a. het onderhoud van straalmotoren van de F16 en de nieuwe F35 van de Royal Netherlands Air Force (RNLAF). Mede daarom is het belangrijk voor StandardAero om aan de AEO-veiligheidsnorm van de Europese Commissie te voldoen.

Deze processen zijn door een team van de Douane beoordeeld en goed bevonden. Het douaneteam bestond o.a. uit IT auditspecialist Paulinda Derene en registeraccountant Thomas Sikken.

Voor StandardAero een leerzaam proces waarbij verbeteringen zijn gemaakt en Key Performace indicatoren bijdragen tot vergaande bedrijfsmatige beheersing van complexe processen.
Een goed voorbeeld waar compliance en efficiency hand in hand kunnen gaan.

StandardAero is een schoolvoorbeeld van publiek en private samenwerking. Het verkrijgen van deze douanevergunningen is een uitdagend traject dat in dit geval goed is afgelegd door nauwe samenwerking tussen StandardAero, Trade Facilitation en de Nederlandse Douane.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-03-2023

NATO Investment Fund komt mogelijk naar Amsterdam

De militaire alliantie beslist volgens betrokkenen vrijdag of het Nato Investment Fund voor start-ups naar de hoofdstad komt. Het zou een belangrijke stimulans voor de Nederlandse techsector kunnen zijn, als het doorgaat.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-03-2023

Innovatiemissie naar Frankrijk met RVO

Een Nederlandse delegatie van Defensie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het gouden ecosysteem voor Defensie en Veiligheid is tot vandaag te gast in Parijs op de EDF-Innovatiemissie, met als gastheer het Agence de l’innovation de défense. Met 100 aanwezigen uit Nederland en Frankrijk zet de samenwerking hier nieuwe stappen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws