Na een intensieve samenwerking met Trade Facilitation heeft Marcel Biemans (StandardAero) de vergunning AEO Full uit handen van Annechien Marijnissen (Douane) mogen ontvangen.

De uitreiking op vliegbasis Woensdrecht kreeg een extra feestelijk tintje vanwege het feit dat Annechien, in het nieuwe door Mart Visser ontworpen, Douane uniform was gekleed.

Het belang van de AEO Full vergunning is voor StandardAero groot vanwege het gebruik van de economische Douanevergunningen Actieve Veredeling en Passieve Veredeling. Deze twee douanevergunningen werden op die dag tevens aan StandardAero toegekend.

De waardedichtheid van straalmotoren en componenten is hoog en het gebruik van economische douaneregelingen is instrumenteel om op een Internationaal concurrerende wijze onderhoud en reparaties uit te voeren.

De geautomatiseerde administratieve vastlegging van verschillende bedrijfsprocessen zijn van essentieel belang voor de werking van de AEO, Actieve Veredeling en Passieve Veredeling vergunning.

StandardAero is verantwoordelijk voor o.a. het onderhoud van straalmotoren van de F16 en de nieuwe F35 van de Royal Netherlands Air Force (RNLAF). Mede daarom is het belangrijk voor StandardAero om aan de AEO-veiligheidsnorm van de Europese Commissie te voldoen.

Deze processen zijn door een team van de Douane beoordeeld en goed bevonden. Het douaneteam bestond o.a. uit IT auditspecialist Paulinda Derene en registeraccountant Thomas Sikken.

Voor StandardAero een leerzaam proces waarbij verbeteringen zijn gemaakt en Key Performace indicatoren bijdragen tot vergaande bedrijfsmatige beheersing van complexe processen.
Een goed voorbeeld waar compliance en efficiency hand in hand kunnen gaan.

StandardAero is een schoolvoorbeeld van publiek en private samenwerking. Het verkrijgen van deze douanevergunningen is een uitdagend traject dat in dit geval goed is afgelegd door nauwe samenwerking tussen StandardAero, Trade Facilitation en de Nederlandse Douane.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws