Generaal-majoor André Steur wordt medio april 2023 de nieuwe Commandant Luchtstrijdkrachten (C-LSK). Gen-maj. Steur neemt de taken over van luitenant-generaal Dennis Luyt, die met functioneel leeftijdsontslag gaat.

De C-LSK geldt als het boegbeeld van de luchtmacht. Hij is verantwoordelijk voor de nationale en internationale gereedstelling en bedrijfsvoering van de Koninklijke Luchtmacht. Steur krijgt onder meer de taak dit krijgsmachtonderdeel door de transitie naar de ‘5e Generatie Luchtmacht’ te leiden. Hieronder valt bijvoorbeeld de komst van F-35-jachtvliegtuigen, MQ-9 Reaper onbemande verkenningsvliegtuigen en gemoderniseerde helikopters en transportvliegtuigen. De C-LSK zet hierin de koers uit.

Steur beschikt voor deze functie over de vereiste operationele en bestuurlijke ervaring. Deze deed hij op binnen de militaire organisatie, in het binnenland en tijdens trainingen en missies. Hij wordt omschreven als bedachtzaam, maar doortastend en oplossings- en resultaatgericht. Zijn persoonlijkheid past daarnaast goed binnen het directieteam van de luchtmacht.

Loopbaan

Gen-maj. Steur begon zijn militaire loopbaan in 1988 aan de Koninklijke Militaire Academie. Hij behaalde in 1994 zijn Groot Militair Brevet en volgde daarna zijn initiële opleiding tot F-16 vlieger in de Verenigde Staten. Sinds 2019 is hij Directeur Operationeel Beleid & Plannen (OBP) bij het Directoraat-Generaal Beleid. Steur zal voor zijn nieuwe functie bevorderd worden tot luitenant-generaal.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws