Op 21 juli hebben Elbit Systems en de NIDV, een virtuele industriedag gehouden voor Nederlandse industriële bedrijven. Het evenement werd uitgevoerd in samenwerking met het Commissariaat Militaire Productie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met ongeveer 100 deelnemers nam een groot deel van de Nederlandse defensie technologische en industriële basis deel aan de drie uur durende live-uitzending.

Mevrouw Marieke Monroy-Winter, plaatsvervangend Chef de Poste van de Nederlandse Ambassade in Israël opende de bijeenkomst.

Tijdens het evenement presenteerden diverse functionarissen de wereldwijde activiteiten van Elbit Systems en bespraken zij de betrokkenheid van het bedrijf bij belangrijke programma’s in Nederland. Zij legden de eigen behoefte uit van het bedrijf en benoemden tevens mogelijke interessegebieden met betrekking tot samenwerking met de Nederlandse industrie. Hierbij werden ook enkele van de reeds bestaande strategische partnerschappen onder de aandacht gebracht. De industriedag werd door het panel van Elbit Systems afgesloten met een vraag- en antwoordsessie. Zo kwam er antwoord op de vragen van de deelnemers die tijdens het evenement waren verzameld over communicatie en manieren om een effectief platform op te zetten voor brede en langdurige industriële participatie (IP).

Elbit Systems is al vele jaren actief in Nederland en neemt deel aan een reeks programma’s ter versterking van Defensie en de Nederlandse Politie. Elbit Systems levert communicatie- en command & control systemen, computerhardware en nachtzicht systemen. Daarnaast werd Elbit Systems onlangs geselecteerd om de CV90 gevechtsvoertuigen van de Koninklijke Landmacht uit te rusten met Active Protection Systems en elektro-optische commandant vizieren.

De Commissaris Militaire Productie van het Ministerie van Economische Zaken, Jan Christiaan Dicke, onderstreepte het belang van strategische partnerschappen en prees Elbit Systems als een betrouwbare, vooruitstrevende partner die diverse concrete mogelijkheden voor industriële participatie en samenwerking op lange termijn heeft gepresenteerd.

Strategische samenwerking

NIDV Business Development Manager, Peter Huis in ’t Veld, vermeldde: “Vandaag hebben Elbit Systems, de Nederlandse overheid en de defensie- en veiligheidsindustrie zakelijke mogelijkheden verkend voor toekomstige samenwerking.”

Adrian Zanescu, Senior Vice President Strategic Subcontracting & Industrial Collaboration van de Elbit Systems Group, merkte op: “Nederland is een belangrijke markt voor Elbit Systems. Dit evenement maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen en strategie om langdurige samenwerking met Nederlandse bedrijven en instellingen te bevorderen. Hierdoor wordt de industriële participatie van het bedrijf in het land verder uitgebreid. Wij geloven dat een dergelijke samenwerking de Nederlandse economie ten goede komt en kan bijdragen aan de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven op de wereldmarkt. Deze industriedag vormt een uitstekend platform om de toekomstige IP-samenwerking en -uitvoering een nieuwe impuls te geven, waarbij wordt vastgehouden aan de Defensie Industrie Strategie (DIS). We kijken ernaar uit om onze strategie samen met de uitstekende Nederlandse industriële partners te concretiseren.”