De uitgifte van de interim gevechtskleding loopt naar verwachting enkele maanden vertraging op. Dat komt doordat de geselecteerde leverancier niet volgens de gemaakte afspraken de vereiste kwaliteit van de interim NFP-gevechtskleding (basisjas en – broek) kan leveren.

Een andere leverancier binnen deze aanbesteding gaat nu met spoed aan de slag om de pakken alsnog te produceren. Met dit bedrijf wordt alles op alles gezet om de vertraging zoveel als mogelijk te beperken en zo snel mogelijk de pas-sets gereed te hebben. Medio 2022 volgt dan de uitlevering van de interim gevechtspakken.

Zodra de afspraken met de nieuwe leverancier zijn vastgelegd, wordt de nieuwe planning bekend gemaakt. Naast de NFP gevechtskleding bestaat het Interim NFP-kledingpakket uit combat-shirts, een regenjas en een baseball cap.

Uitgifte regenjassen, combat-shirts en baseball cap op schema

De uitgifte sinds maart van de combat-shirts ligt op schema. De baseball cap wordt eind dit jaar verwacht. In september gaan de pas-sets van de regenjassen het land in om de maten op te nemen. Volgens de huidige planning worden vanaf oktober de eerste 10.000 jassen verstrekt. Naar verwachting zijn alle militairen medio 2022 voorzien van een nieuw exemplaar.

Voor militairen die worden uitgezonden blijft Multicam-gevechtskleding beschikbaar.

Overgenomen van Defensie.nl