De jury voor de Defensie Innovatie Competitie heeft het 3D-printplatform van Senovi tot winnaar van de DIC 2021 uitgeroepen.

De Defensie Innovatie Competitie is een manier om overheid en bedrijfsleven bij elkaar te brengen. Het thema van de competitie was dit jaar geavanceerd onderhoud. Gezocht werd naar proces- of productinnovaties die bijdragen aan efficiënter en effectiever beheer en onderhoud. Aan het winnen van de competitie is een geldbedrag van € 200.000,- verbonden. Dit is bedoeld voor verdere ontwikkeling van het prototype. De prijs werd uitgereikt door Kolonel Michel de Rivecourt (DGB/Hoofd Afdeling Science & Technology)

Op de locatie Nationaal Militair Museum (NMM) te Soest werden indrukwekkende presentaties gegeven door 4 bedrijven die hun projectplannen voorlegden aan een jury. Deze bestond uit vertegenwoordigers van EZK/CMP en NIDV (Maarten Lutje Schipholt) en drie directeuren van de Defensie Onderhoudsbedrijven. Uiteindelijk werd het 3D-printplatform van Senovi door de jury als winnaar uitgeroepen.

De 3D printbare databestanden kunnen in een speciale container aan boord van een schip, vliegtuig of vrachtwagen worden gefabriceerd. Het platform zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het onderhoud en de inzetbaarheid van systemen als voertuigen, marineschepen of helikopters. Het verbindt leveranciers en gebruikers van printbare databestanden. Die kunnen vervolgens ter plekke worden geprint op een zogenoemd multi-materiaal 3D-printsysteem.

meer lezen, ook over de andere finalisten?