“Deelnemer worden van het NIDV is een belangrijke stap voorwaarts in onze aanwezigheid in Nederland, waar we al geruime tijd succesvol werken aan een ESA-project via een industriële participatie.

Wij kijken ernaar uit om onze lange termijn betrokkenheid bij de markt te onderstrepen, deskundig advies te kunnen geven en mee te werken aan toekomstige initiatieven en programma’s” zegt Paul Frenken, Business Development Manager Space & Defence bij RINA.

Met 160 jaar ervaring in een breed scala van industrieën en via een wereldwijd netwerk van 4.000 professionals die vanuit 70 landen opereren, ondersteunt RINA marktpartijen gedurende de gehele levenscyclus van hun projecten en helpt hen tegelijkertijd bij het vernieuwen van hun producten, technologieën en diensten.

Met meer dan 250 consultants alleen al in Space & Defence, biedt RINA een uitgebreid portfolio aan diensten om defensiecapaciteit mogelijk te maken, operaties te optimaliseren, compliance te garanderen en R&D te stimuleren.

Onze datawetenschappers, analisten en digitale experts werken naast onze traditionele engineering- en consultancycapaciteiten, om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke oplossingen, onafhankelijk en vertrouwelijk advies en ondersteuning bieden. Ons vermogen om snel te reageren op veranderende eisen, flexibel en wendbaar te zijn in onze aanpak, stelt ons in staat onze klanten duurzame oplossingen met een hoge toegevoegde waarde te bieden.

Dankzij onze lange staat van dienst bij diverse ministeries van Defensie, ruimteagentschappen en hoofdaannemers en ons brede dienstenportfolio binnen de Defensie- & Veiligheidssector, is RINA het bedrijf bij uitstek voor ondersteuning van programma’s in alle domeinen gedurende de gehele levenscyclus.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws