“Deelnemer worden van het NIDV is een belangrijke stap voorwaarts in onze aanwezigheid in Nederland, waar we al geruime tijd succesvol werken aan een ESA-project via een industriële participatie.

Wij kijken ernaar uit om onze lange termijn betrokkenheid bij de markt te onderstrepen, deskundig advies te kunnen geven en mee te werken aan toekomstige initiatieven en programma’s” zegt Paul Frenken, Business Development Manager Space & Defence bij RINA.

Met 160 jaar ervaring in een breed scala van industrieën en via een wereldwijd netwerk van 4.000 professionals die vanuit 70 landen opereren, ondersteunt RINA marktpartijen gedurende de gehele levenscyclus van hun projecten en helpt hen tegelijkertijd bij het vernieuwen van hun producten, technologieën en diensten.

Met meer dan 250 consultants alleen al in Space & Defence, biedt RINA een uitgebreid portfolio aan diensten om defensiecapaciteit mogelijk te maken, operaties te optimaliseren, compliance te garanderen en R&D te stimuleren.

Onze datawetenschappers, analisten en digitale experts werken naast onze traditionele engineering- en consultancycapaciteiten, om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke oplossingen, onafhankelijk en vertrouwelijk advies en ondersteuning bieden. Ons vermogen om snel te reageren op veranderende eisen, flexibel en wendbaar te zijn in onze aanpak, stelt ons in staat onze klanten duurzame oplossingen met een hoge toegevoegde waarde te bieden.

Dankzij onze lange staat van dienst bij diverse ministeries van Defensie, ruimteagentschappen en hoofdaannemers en ons brede dienstenportfolio binnen de Defensie- & Veiligheidssector, is RINA het bedrijf bij uitstek voor ondersteuning van programma’s in alle domeinen gedurende de gehele levenscyclus.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 03-06-2024

NL EASP AIR voor 4e keer contract toegewezen door Frontex EU Grens- en Kustwacht

Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarige, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-05-2024

Noodzakelijke opschaling vraagt om passende maatregelen

Het ministerie van EZK voor tweejaarlijks een onderzoek uit naar de omvang, structuur en kennis van de NLDTIB. Berenschot heeft dit onderzoek begin 2024 uitgevoerd, en het rapport daarvan is 27 mei naar de Tweede Kamer gestuurd.  Belangrijke nieuwe thema’s in dit onderzoek waren groeiverwachtingen, opschalingsmogelijkheden en financieringsknelpunten.
Algemeen

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen