Met minister Bijleveld, Hans Hillen, Henk Geveke en meer...

Het nieuwste NIDV-magazine is uit! Dit dikke nummer staat vol in het teken van de aankomende verkiezingen en de (digitale) toekomst van Defensie en Politie.

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten spreekt over de Defensievisie 2035, de noodzaak om 4 miljard extra te investeren in de krijgsmacht en de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie. Kamerleden Salima Belhaj (D66) en Chris Stoffer (SGP) delen een dubbelinterview over politieke ambities met Defensie, de 2%-norm en Europa. directeur Harald Kokelkoren van ILIAS Solutions gaat in op het belang van toegepaste logistieke software voor het militaire domein en voorzitter Hans Hillen over het durven investeren.

Ook dit keer weer een vol nummer.

Lees het nu online!

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws