Met minister Bijleveld, Hans Hillen, Henk Geveke en meer...

Het nieuwste NIDV-magazine is uit! Dit dikke nummer staat vol in het teken van de aankomende verkiezingen en de (digitale) toekomst van Defensie en Politie.

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten spreekt over de Defensievisie 2035, de noodzaak om 4 miljard extra te investeren in de krijgsmacht en de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie. Kamerleden Salima Belhaj (D66) en Chris Stoffer (SGP) delen een dubbelinterview over politieke ambities met Defensie, de 2%-norm en Europa. directeur Harald Kokelkoren van ILIAS Solutions gaat in op het belang van toegepaste logistieke software voor het militaire domein en voorzitter Hans Hillen over het durven investeren.

Ook dit keer weer een vol nummer.

Lees het nu online!

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws