Op 1 november heeft de NLR Defensie- industrie dag plaatsgevonden in Marknesse met ruim 80 deelnemers. Primaire doel van het NLR was om de industrie kennis te laten maken met NLR en de innovatieprojecten waar NLR bij betrokken is.

Naast de vele NIDV-deelnemers waren eveneens vertegenwoordigers van Defensie en Economische Zaken aanwezig. NLR had een gevarieerd programma opgezet bestaande uit keynote sprekers van Defensie (Kol P Duran van de bestuursstaf), EZK (Dik Verduijn van CMP) en een drietal bedrijven. Het tweede deel van het programma bestond uit een rondleiding waar de laatste ontwikkelingen op gebied innovatie werden gedeeld met de aanwezigen en een speed date sessie met de keynote sprekers. Ter afsluit was er een netwerk borrel.

Wij kunnen terugkijken op op een zeer interessante dag die voor herhaling vatbaar is.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen

Nieuws: 08-05-2024

Actualiseren Defensie Materieel Proces (DMP)

De kamer heeft eind 2022 gevraagd naar het vergroten van wensbaarheid van het “voorzien-in” proces. Hierop is het DMP geactualiseerd. Ook is het verzendmoment van het DPO voor het eerst verzet naar 15 mei in plaats van September. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden. Het DMP gaat uit van gefaseerde informatievoorziening door middel van afzonderlijke brieven over materieel en wapensysteem gebonden-IT projecten.

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws