De NIDV zet zich in voor de duurzame positionering van de Nederlandse Defensie- en Veiligheidssector in binnen én buitenland. Juist voor de Nederland liggen er veel kansen in het buitenland. Door de strategische positionering in Europa, innovatieve bedrijven en kennisinstellingen en de  goede internationale relaties van Nederland is zakendoen met de Nederlandse defensie- en veiligheidssector zeer gewild.

Beurzen en Handelsmissies

De NIDV participeert in diverse beurzen binnen Europa en daarbuiten. De keuze voor deelname wordt gemaakt voor beurzen en markten waar kansen zijn voor de Nederlandse defensie en veiligheidssector.

Voordelen deelname aan beurzen en handelsmissies via de NIDV

Corona

Gelet op pandemie zijn veel beursdeelnames op dit moment nog onzeker, wel wordt getracht de risico’s voor de deelnemers zo veel mogelijk te beperken. Ook het doorgaan van internationale activiteiten is nog onzeker. Veel internationale activiteiten vinden momenteel digitaal plaats.

 

Partners for International Business (PIB)

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Ondernemen in het buitenland is niet altijd makkelijk. U kunt te maken krijgen met handelsbarrières, onvoldoende kennis bij lokale overheden en bedrijven, of nadelige lokale wetgeving. Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat u sterker staat.

Meer informatie

Bezoek de site van de PIB Malaysia

Alliance II

De NIDV neemt van 2021 tem 2023 deel aan EU-ALLIANCE II, dit Europese project heeft als doel om het MKB te ondersteunen op de internationale markt op het gebied van technisch textiel, connectiviteit en geavanceerde materialen op “dual use” markten in vier beoogde landen, t.w: Verenigde Staten, Canada, Japan en Indonesië.

Meer informatie

Trade Compliance

De Nederlandse defensie- en veiligheidssector neemt haar verantwoordelijkheid in de handel van militaire- en dual use goederen serieus. Hiervoor nemen de NIDV en haar deelnemers actief maatregelen en werken zij actief samen met overheid, elkaar en (internationale) partners.

Meer informatie

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 16-11-2022

NEDS nadert: delegaties bezoeken krijgsmachtdelen

In het voorprogramma op dinsdag van NEDS 2022 donderdag hebben internationale delegaties en geïnteresseerde standhouders nader kennis kunnen maken met drie krijgsmachtdelen. Bij de Koninklijke Marine in Den Helder werden onderzeeboten en fregatten bezocht, in Eindhoven stond uitleg over de transportvloot van de Koninklijke Luchtmacht op het programma en de Koninklijke Landmacht bood een inkijk in de organisatie.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 04-11-2022

Terugblik: Nederlandse missie Indonesië

De gezamenlijke missie van de Defensie Materieel Organisatie, Commissariaat Militaire Productie en de defensie-en veiligheidssector naar Indonesië is afgesloten. We zijn de Nederlandse ambassade in Jakarta dankbaar voor een uitstekend uitgevoerd programma.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 04-11-2022

Eerbetoon aan slachtoffers oorlogsgeweld sluitstuk missie Indonesië

Fundamenteel aan elke bijdrage aan vrede en veiligheid is erkenning van hen die daarvoor de hoogste prijs betaalden, en de slachtoffers die vielen. Daarom legden vertegenwoordigers van de ministeries van Defensie en Economische Zaken en Klimaat, het Veteranenplatform en de NIDV kransen op het Nederlandse ereveld Ancol te Jakarta ter afsluiting van de gezamenlijke Nederlandse missie naar Indonesië. Roland Briene (Damen Naval) en Ron Nulkes vertegenwoordigden de NIDV, met daarbij aanwezigen namens Nevesbu, Spikestinger en Thales Nederland.
Internationaal|Algemeen