Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 29-07-2021

Delftse bedrijven aan de slag met swarm-based verkenning

Delft Dynamics B.V., Tective Robotics, Avalor AI en TNO gaan samenwerken om een zwerm-gebaseerde verkenningscapaciteit naar het Nederlandse Ministerie van Defensie te brengen in het gegunde defensietechnologieproject SPEAR (Swarm-based Persistent Autonomous Reconnaissance)! Dit project zal worden ondersteund door de eenheid Robotica & Autonome Systemen (RAS) van 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht.
NPVS|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 28-06-2021

Defensie zoekt de ruimte op

Eindelijk gaat het gebeuren: de lancering van de experimentele BRIK II-nanosatelliet van de Koninklijke Luchtmacht staat gepland voor 30 juni of 1 juli. “Een prachtige mijlpaal waar ook de Nederlandse industrie naar uitkeek” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “Na jaren van voorbereiden is het nu tijd voor Defensie om actief mee te doen in de ruimtevaart vanaf grote hoogte.”
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 23-06-2021

NLR voor het MKB

Om u als Nederlandse lucht- of ruimtevaartindustrie en met name het midden- en kleinbedrijf een extra steuntje in de rug te geven, heeft Koninklijke NLR een aantal ondersteunings-maatregelen ontwikkeld. Dit met het doel om uw initiatieven verder op weg te helpen en daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzame luchtvaart. NLR is al ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de wil om te blijven vernieuwen en daarbij hebben wij elkaar hard nodig. Voor die samenwerking stellen wij u graag een aantal mogelijkheden voor, waaronder deze MKB-call.
Innovatie|Algemeen