+31 (0) 70 3644807

Search

Zweedse en Nederlandse Defensie- en Veiligheidsindustrie intensiveren samenwerking

mei 28, 2019Nieuws

Op 23 mei j.l. vond de Dutch-Swedish Defence, Security and Aeronautics Innovation Day plaats te Den Haag. Deze dag was georganiseerd door de Ambassade van Zweden tezamen met de Zweedse Trade and Invest Council. In de voorbereiding is daarbij nauw samengewerkt met NIDV.

Naast de Zweedse en Nederlandse Ambassadeurs waren ook de Zweedse Staatssecretaris van Economische Zaken aanwezig evenals vele vertegenwoordigers van overheid en industrie uit beiden landen. Het betrof hier onder meer bedrijven als Saab, Ericsson, Damen, RH Marine, Scania en Van Halterenen. Tijdens het ochtendprogramma vond een presentatie plaats door het kennisinstituut TNO en haar Zweedse counterpart FOI over ‘Future threats and veiligheid challenges’.  Daarnaast werden ‘Future capability needs’ besproken door de Directeur DMO VADM Arie Jan de Waard en zijn counterpart bij FMV Mr Göran Martensson. In het middagprogramma werden ‘Innovative solutions to meet security and military needs’ besproken in een panel met vertegenwoordigers van Saab, Scania, NLR en het hoofd Innovatiecentrum Defensie Kolonel Roy Sillen.

Een belangrijk onderdeel van de innovatiedag was de ondertekening van de MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF(Swedish Security and Defence Industry Association). Beider voorzitters Hans Hillen en Gorän Lennmarker spraken af om nader te onderzoeken hoe nauwer kan worden samengewerkt tussen beide landen mede in het kader van het Europese Defensie Fonds (EDF). Daarnaast werd bevestigd dat NL/ZWE business-to business evenementen en industriedagen kunnen worden georganiseerd. De focus zal daarbij liggen op onder meer innovatie en bijbehorende kansen voor het MKB en scale-ups.

Archives

Categories