+31 (0) 70 3644807

Search

Veel belangstelling voor de Europadag 2019

mei 27, 2019Nieuws

Afgelopen vrijdag werd voor de tweede keer de Europadag 2019 georganiseerd om het bedrijfsleven en defensie te informeren over de actuele ontwikkelingen binnen de Europese defensie initiatieven. De dag werd geopend door een toespraak van staatssecretaris Visser van Defensie. Zij onderstreepte het belang van het Nederlandse bedrijfsleven en de Europese defensie samenwerking en noemde het EDF een ‘potentiële goudmijn’ voor Nederlandse bedrijven.

De Europadag werd georganiseerd door het ministerie van Defensie, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het doel van de ‘Europadag 2019’ was om te informeren over de ontwikkelingen op Europees gebied en de daarmee gepaarde kansen en mogelijkheden voor de Nederlandse industrie en kennisinstellingen.

Het programma was gevuld met sprekers zoals Vice admiraal Bekkering, Generaal b.d. Tom Middendorp en verschillende vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, internationale consortia en de EU. Speciale aandacht werd besteed aan best-practices en hoe bedrijven en instellingen kunnen deelnemen aan Europese projecten. Het programma werd afgesloten met een interactieve paneldiscussie met verschillende stakeholders.

 

 

 

 

Archives

Categories