+31 (0) 70 3644807

29e Symposium & Tentoonstelling
Donderdag 30 november 2017 – Rotterdam Ahoy


Terugblik 2016

Onderstaand vindt u een samenvatting van de speeches die zijn gehouden tijdens het symposium:
Drs. K.M.H. Peijs, Voorzitter NIDV
Drs. H. de Boer, Voorzitter VNO-NCW
Prof.dr. W. van de Donk, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant
Drs. S. Riedstra, SG Ministerie van Veiligheid en Justitie
VADM dr.ir. A.J. de Waard, Directeur DMO

Het 28e NIDV Symposium van afgelopen donderdag in Ahoy, Rotterdam is uiterst succesvol verlopen. Met rond de 120 standhouders heeft de Nederlandse, Europese en wereldwijde defensie- en veiligheidsindustrie Europese primeurs, innovatie en ambitie laten zien.

Het in de ochtend gehouden NIDV Symposium met een vijftal sprekers is uitermate goed ontvangen: De commissaris van de Koning in Noord-Brabant Wim van de Donk, de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie Siebe Riedstra, de voorzitter VNO-NCW Hans de Boer en de directeur van de Defensie Materieel Organisatie, Vice Admiraal Arie Jan de Waard gaven hun kijk op de recente ontwikkelingen binnen de defensie- en veiligheidssector.

Vervolgens werd de Jan Gmelich Meijling Scriptieprijs uitgereikt door de kleinzoon Jan Gmelich Meijling, de winnaar werd aangekondigd door Vice Admiraal Arie Jan de Waard. De winnaar van de Jan Gmelich Meijling Scriptieprijs is Evelien Aangeenbrug van de Politieacademie met haar scriptie: “Heeft de tijd alle antwoorden? Hoe het verstrijken van tijd benut kan worden in coldcaseonderzoek”. Ze ontvangt als prijswinnares €2,500. De genomineerden waren naast Evelien LTZ3 Louis Elling van de Defensieacademie en Simon de Vries van de Universiteit Twente.

In de middag waren er mogelijkheden om het gesprek aan te gaan met andere bezoekers. Tijdens de parallelsessies werden er actuele onderwerpen gepresenteerd en bediscussieerd. Ulrich Schael van IAB GmbH, Brigade-Generaal Hans Damen, directeur Materieel en Diensten bij CLAS,  Brigade-Generaal Pieter Simpelaar, Programmadirecteur Luchthavens Koninklijke Marechaussee en LTZ1 klasse Frans Geertsma, Maritieme Systemen, DMO gaven hier invulling aan.

Meer informatie over het 29ste NIDV Symposium kunt u binnenkort hier vinden.

 

De foto’s zijn gemaakt door: George Hoeberecht, Rob van Dort en Jelle Zijlstra