+31 (0) 70 3644807

30e Symposium & Tentoonstelling
Donderdag 15 november 2018 – Rotterdam Ahoy


Terugblik
2017:

Het 29e symsposium van de NIDV op 30 november in Rotterdam trok ruim 2000 bezoekers en 100 bedrijven uit tien verschillende landen. Vele bekende gezichten zoals GKN Aerospace/Fokker, Damen en KPN, maar ook nieuwe bedrijven zoals Dujardin uit Leerdam. “Goede beurs. Veel contacten, interessante ontmoetingen en leads, dus genoeg opvolging te doen”, aldus Gerard Harbers van Dujardin.

Vertegenwoordigers uit de industrie, overheid en kennisinstellingen discussieerden onder leiding van voormalig Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal bd. De Kruif over hoe het aanpassingsvermogen van onze krijgsmacht, de politie en veiligheidsorganisaties kan en moet zorgen voor de publieke veiligheid. Hans Büthker, CEO van GKN Aerospace, Gerrit den Uyl, directeur van het Politiedienstencentrum, Paul de Krom, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO en Pierre Delsaux, plaatsvervangend directeurgeneraal Interne markt, industrie, ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf van de Europese Commissie gaven hun kijk op de recente ontwikkelingen binnen deze sector.

Een samenvatting van de speeches is hier te vinden.
De uitgeschreven teksten van de speeches zijn hier te vinden.

De Jan Gmelich Meijling-Scriptieprijs is dit jaar door lieutenant-generaal Martin Wijnen uitgereikt. LTZ 3 Perry Eeuwijk heeft de prijs met zijn scriptie over restwarmteterugwinning uit te uitlaatgassen van scheepsdieselmotoren.

Tijdens het middagprogramma waren er onder andere sessies over innovatie bij de politie en de inzet van drones door de brandweer. De presentaties van deze sessies zijn voor alle NIDV-deelnemers te zien onder MijnNIDV.

De volgende editie van het NIDV Symposium is op donderdag 15 november 2018.