+31 (0) 70 3644807

Search

Thales Nederland en thyssenkrupp Marine Systems sluiten contract ter waarde van 114 miljoen euro

okt 9, 2019 | Nieuws

Thales en ​thyssenkrupp Marine Systems hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van sensoren ter waarde van 114 miljoen euro. De samenwerking laat het enorme potentieel zien van de nauwe samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse marine-industrie.De sensoren worden geïnstalleerd op oppervlakteschepen voor een hoge mate van omgevingsbewustzijn. De schepen worden gebouwd door thyssenkrupp Marine Systems voor een van zijn internationale klanten. Beide partijen kwamen overeen om verdere details hierover vertrouwelijk te behandelen.

Geert van der Molen, VP Naval, Thales Nederland: “Dit contract is weer een voorbeeld van de nauwe banden tussen onze bedrijven. We zijn verheugd dat thyssenkrupp Marine Systems ons heeft gekozen als leverancier voor dit project. We hopen dat we onze samenwerking in de toekomst nog verder kunnen verdiepen”.

Dr. Rolf Wirtz, CEO van thyssenkrupp Marine Systems: “De samenwerking tussen de Duitse en de Nederlandse Koninklijke Marine is al tientallen jaren intensief. Niet alleen door het deels bundelen van krachten, maar er is ook een sterke samenwerking tussen de marine-industrieën. Thales Nederland heeft altijd een belangrijke rol gespeeld als leverancier voor ons en de Duitse marine. We kijken uit naar de voortzetting van deze samenwerking”.

Bron: thyssenkrupp/Thales

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws