+31 (0) 70 3644807

Search

T-minus nieuwe NIDV-deelnemer

aug 28, 2020 | Deelnemers, Nieuws

Kort geleden is het jonge en dynamische bedrijf T-minus Engineering uit Delft NIDV-deelnemer geworden. T-minus heeft zichzelf in 2018 op het NIDV-symposium (tegenwoordig NEDS) gepresenteerd en is nu ook definitief deelnemer geworden. Het bedrijf heeft een selectie aan eigen raketsystemen en lucht- en ruimtevoertuigen voor verschillende doeleinden en levert daarnaast gespecialiseerde (systems-)engineering, bijvoorbeeld voor de Nasa InSight missie naar Mars.

Wanneer het gaat over raketten en ruimtevaart systemen moet elk detail kloppen op de tijd van de lancering: op T-Minus Zero. Alleen als alle elementen perfect functioneren kan een missie succesvol zijn. Met onze wortels in rakettechnologie zijn we ons bij T-Minus Engineering zeer van dit gegeven bewust. Gedegen voorbereiding, tijdige levering en missie succes zijn sleutelbegrippen in onze producten en services: wanneer het lanceervenster opent zijn wij paraat.

Producten

T-Minus ontwerpt, produceert en lanceert raketsystemen en andere lucht- en ruimtevoertuigen voor onderzoeks- en trainingsdoeleinden. Verschillende veelzijdige producten, zoals de T-Minus DART en CanSat Launcher worden off-the-shelf geleverd, maar omdat ieder project zijn eigen vereisten heeft kunnen we ook raketproducten leveren die zijn toegespitst op de wensen van de klant: van kleine raketten met beperkt bereik tot volledige sondeerraketten die hypersone snelheden bereiken en tot in de ruimte gelanceerd kunnen worden.

Toeleverancier NASA voor Marsmissie

T-Minus Engineering participeert in verschillende samenwerkingsprojecten. Een voorbeeld hiervan is NASA’s InSight missie naar Mars, waarvoor wij veel test- en integratiewerk hebben uitgevoerd. Wij richten ons op (systems-) engineering taken, en zijn gespecialiseerd in complexe projecten die een hoge kwaliteit vereisen. Wij hanteren een werkwijze die in hoge mate is gebaseerd op test- en gebruiksdata, die snel tot adequate oplossingen leidt. Onze expertise ligt vooral op het gebied van ruimtevaart en rakettechnologie, maar onze filosofieën kunnen ook worden toegepast in andere engineering gebieden.

Gedurende het gehele project biedt ons team van ervaren engineers betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor complexe engineering problemen – slimme, pragmatische en adequate oplossingen die perfect aansluiten bij de eisen van het project.

Voor meer informatie: http://t-minus.nl/

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws